Valimised said ootamatu pöörde: Blatter on taas FIFA president

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA President Sepp Blatter jätkab ametis.
FIFA President Sepp Blatter jätkab ametis. Foto: SCANPIX

Täna toimuvatel Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) presidendivalimistel ei selgunud organisatsiooni uus juht veel esimeses hääletusvoorus.

Viiendat korda ametisse pürgiv Sepp Blatter kogus 133 häält ja tema seekordne ainus vastaskandidaat prints Ali bin al Hussein 73 häält. Reeglite järgi taganuks emmale-kummale võidu kaks kolmandikku häältest. 206 hääletussedelist loeti kolm kehtetuks. Blatteril jäi seega valituks osutumisest puudu kõigest kuus häält. FIFA presidendi selgitamiseks oleks pidanud järgnema teine hääletusvoor, kus kõigi riikide esindajad annavad oma hääle uuesti.

Enne teise hääletamise algust teatas prints Ali aga, et võtab oma kandidatuuri tagasi. See tähendab, et juba 17 aastat FIFA presidendiametit pidanud Sepp Blatter jätkab veel ühe ametiaja jagu.

Tähtsamatest otsustest hääletas FIFA tänasel kongressil veel ka selle poolt, et Iisraeli organisatsiooni ridadest välja ei visata. Vastava nõudmise oli esitanud Palestiina alaliit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles