President Blatteri võidukõne: me vajame rohkem naisi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagasiastunud FIFA president Sepp Blatter.
Tagasiastunud FIFA president Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Viiendat ametiaega järjest Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu presidendiks valitud Sepp Blatter pidas omapärase võidukõne, kus rõhutas vajadust tuua organisatsiooni rohkem naisi.

Blatter kogus hääletuse avavoorus 133 häält ainsa vastaskandidaadi prints Ali 73 hääle vastu. Ehkki see ei taganud Blatterile avavoorus vajalikku kahe kolmandiku suurust enamust, võttis prints Ali hääletustulemuste selgumise järel oma kandidatuuri tagasi, mis tähendas Blatteri võitu.

«Tänan teid, te olete mind järgmiseks neljaks aastaks ametisse nimetanud. Jätkan FIFA laeva tüürimist. Toome selle tagasi kaldale,» teata Blatter oma võidukõnes. «Vajame täitevkomiteesse rohkem naisi. Vajame daame. MMi me ei puutu. Ma olen usklik mees – Jumal, Allah, ükskõik kes aitab meil FIFA taas üles ehitada. Ametiaja lõppedes annan FIFA üle oma järeltulijale. See saab olema tugev (organisatsioon – toim). Te meeldite mulle. See töö meeldib mulle. Ma pole täiuslik. Keegi pole täiuslik. Jätkame koos. Edasi, FIFA!, Edasi, FIFA!» rõõmustas Blatter.

Prints Ali jäi oma tänukõnes märksa napisõnalisemaks. «Tahtsin vaid teid kõiki tänada. See oli imeline teekond. Eriti tahan tänada kõiki neid, kes olid piisavalt julged, et minu poolt hääletada,» lausus Ali, keda embasid pärast kõnepuldist alla astumist mitmete alaliitude juhid eesotsas UEFA presidendi Michel Platiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles