Putin saatis Blatterile presidendiks valimise puhul õnnitluse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (vasakul) ja Sepp Blatter.
Vladimir Putin (vasakul) ja Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Eile valiti šveitslane Sepp Blatter keset hiigelsuurt skandaali taas Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) presidendiks ja täna avalikustas Kreml, mida kirjutas Blatterile saadetud õnnitlustelegrammis Venemaa president Vladimir Putin.

Kremli kõneisik Dmitri Peskov ütles, et Putin «avaldas kindlust, et kogemus, professionaalsus ja kõrge autoriteet aitavad Blatterit ja ühtlasi aitavad need omadused tal jätkuvalt suurendada jalgpalli populaarsust.» Lisaks rõhutas Putin, et Venemaa on valmis koostööks FIFA-ga üldiselt ja loomulikult 2018. aasta MMi korraldamise osas.

 

Üleeile lahvatanud skandaalis süüdistatakse mitmeid FIFA kõrgeid ametnikke korruptsioonis, rahapesus ja pettuses. Blatter on oma seotust korduvalt eitanud. Muuhulgas on küsimuse all, miks anti Venemaale eelnimetatud 2018. aasta MMi korraldusõigus.

Putin on ka varem olnud Blatteri üks häälekamaid toetajaid ja nimetas skandaali Venemaa-vastaseks vandenõuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles