Pettumus: Eesti neljapaat jäi EMil finaalist välja

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaat (vasakult Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Allar Raja).
Eesti neljapaat (vasakult Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Allar Raja). Foto: Fred Killing / Eesti sõudeliit

Poolas Poznanis jätkuvatel sõudmise Euroopa meistrivõistlustel sai Eesti paarisaeruline neljapaat vahesõidus kolmanda koha ja jäi esimesena homme peetavast finaalist välja.
 

Neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Allar Raja sõudis vahesõidus välja aja 5.46,21, ette jäi Saksamaa (5.44,22) ja Ukraina (5.44,93). Eesti edestas vaid meile kolme sekundiga kaotanud Prantsusmaad. B-finaalis heideldakse lisaks prantslastele Norra ja Šveitsiga. Eilses eelsõidus jäi Eesti neljandaks.

Eesti koosseisu kogenuim, Tõnu Endrekson, kõrvutas Eesti sõudeliidu kodulehekülje vahendusel eel- ja vahesõitu ning kinnitas, et esimeses sõidus ei klappinud miski. Seevastu teine etteaste oli juba märksa parem. Küll arvas olümpiahõbe, et esimesel tuhandel meetril pidanuks äkilisemalt alustama.

«Lubasime Saksamaa ja Ukraina liiga palju eest ära. Sellise tuulega aga enam kaotust tagasi ei suutnud teha. Kuigi koht B-finaalis rahuldust ei paku, ei olnud meie kaotus parimatele ärevakstegevalt suur,» arvas Endrekson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles