Aerutajate neljasüst sai MK-etapil kuuenda koha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Sula, Kristjan Oras, Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi
Kaspar Sula, Kristjan Oras, Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi Foto: Eesti Aerutamisföderatsioon

Taanis toimuval aerutamise MK-võistluste viimasel etapil sai Eesti neljasüst 1000 meetri finaalis kuuenda koha. Neljasüsta koosseisu kuulusid Kaspar Sula, Kristjan Oras, Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi.

Etapi võidu võttis Saksamaa, kellele järgnesid Austraalia ja Saksamaa teine kvartett. Eestlaste ees lõpetasid ka Venemaa ja Poola. Eesti selja taha jäid omakorda Norra, Hiina ja Kanada.

Kaspar Sula: «Kuna mina istun kõige ees, siis sain külmas tuules ikka kõvasti kannatada, hea et lõpuks ikka aer käes püsis, sest lihased olid lõpus täiesti tuimad. Lõpuks ometi saime hea stardi ja püsisime kõrvalarajal sõitnud austraallastega 600 meetrini võrdselt, aga nende lõpp on teadagi võimas.»

Kaarel Alupere: «Nüüd on vaja hakata nö käiguvahetust lihvima, üritasime seda teha nii 600 kui 800 meetri peal, aga teiste relvad olid seekord väledamad.»

Kristjan Oras: «See küljelt puhuv tuul oli meie jaoks väga hull, meie paadil on teistega võrreldes massi vähem ja mina küll ei suutnud ennast lõpus korralikult rakendada.»

Tarmo Tootsi: «Olen kindel, et meie aeg on veel ees, sest tulime ju praktiliselt suusarajalt ja aerutanud oleme veel vähe. Suvi aga on ees ja see kuues koht andis ikka väga kõva motivatsiooni. Põhiline on hea start, distantsil kõrge tempo ja võimas lõpp - see toob edu.»

Alates esmaspäevast algab uus treeningtsükkel kodusel Emajõel, katsetuste aeg on lõppenud ja healt lähtepositsioonilt algab ettevalmistus augustikuu alguses Itaalias, Milanos toimuvateks MM-võistlusteks. Sel aastal on MM ka Rio de Janeiro olümpia valikvõistluseks, kus pääsu suurvõistlusele tagavad üheksa finalisti ja B-finaali võitja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles