Neljapaat vajab suure eesmärgi püüdmiseks muudatust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo (vasakult), Tõnu Endrekson, Sten-Erik Anderson ja Allar Raja Poznanis toimunud EMil.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo (vasakult), Tõnu Endrekson, Sten-Erik Anderson ja Allar Raja Poznanis toimunud EMil. Foto: Fred Killing

30. augustist 6. septembrini heitlevad sõudjad Prantsusmaal Aiguebelette’is MM-medalite nimel. Lisaks jagatakse seal välja suurem osa järgmise aasta Rio de Janeiro olümpiamängude piletitest. Vaadates eestlaste esitusi lõppenud nädalavahetusel Poznanis peetud EMil, peab ütlema, et samamoodi jätkates võib kolme kuu pärast suu olümpiapääsmetest puhtaks pühkida.

Tänavu talvel asusid Eesti sõudetipud koos harjutama, et panna kokku mitu paatkonda, kes oleksid võimelised olümpiale pääsema. Panused tehti nelja- ja kahepaadile, kuid senised tulemused pole erilist optimismi sisendanud. Poznanis saavutas neljane koosseisus Allar Raja, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo kaheksanda koha. Kahepaat Kaur Kuslap ja Andrei Jämsä oli aga 16.

Sõel olümpiale pääsuks on aga karm. Neljapaatide seas tuleb tänavusel MMil olla kaheksa parema seas, kahepaatidest tagab pääsme Rio de Janeirosse maailmameistrivõistluste 11 paremat tiimi. Hiljem kavas olevas lisakvalifikatsioonis läheb mõlemas paadiklassis jagamisele veel kaks OM-pääset.

«Emotsioon on kesine. Ei ole tulemust ja ka õiget sõitu pole välja tulnud. Asjad ei tööta kõige paremini. Me ei ole saanud tehnilist tööd paika,» tunnistas neljapaadi eessõudja Taimsoo. «Näen, et kõik mehed tahavad ja üritavad. Siiski ei hammusta läbi, mis on valesti. Esimest korda elus on seis, kus ei saa toimuvast sotti. Loomulikult see häirib. Praegu ei ole ka näha, et arenguhüpe oleks tulemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles