Eesmärk sai pingetele vaatamata saavutatud

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sai ka kordusmängus Rootsist jagu ja tagas pääsme Euroopa 16 parema meeskonna osalusel peetavale finaalturniirile.
Eesti sai ka kordusmängus Rootsist jagu ja tagas pääsme Euroopa 16 parema meeskonna osalusel peetavale finaalturniirile. Foto: Volley.ee/Tarvi Pürn

«See tuli mulle üllatusena, et alustan põhikoosseisus, sain sellest teada alles garderoobis. Mõtlesin, et ahah, okei,» ütles Eesti võrkpallikoondise otsustavas EM-valikmängus Rootsiga 3:0 võidule ja seeläbi finaalturniirile aidanud Robert Täht. Avamängus vahetusest hästi sekkunud, ent rannet ja hüppeliigest vigastanud Tähe osalemine korduskohtumises oli esialgu koguni küsimärgi all, ent vahetult otsustava mängu eel sai 21-aastane nurgaründaja peatreenerilt käsu algkoosseisus väljakule joosta. See käik õigustas end igati, Täht vedas koos diagonaalründaja Oliver Vennoga meeskonna rünnakuid, Halmstadis peetud otsustavas kohtumises sai Eesti kohe vajalikud kaks geimivõitu (28:26 ja 25:22) ja selle seisuga oli ka pääs finaalturniirile tagatud.

Peatreener Cretu tunnistas, et teatud pinged olid favoriidiseisuse tõttu peal, ent nendega tuldi toime. «Teadsime, et oleme parem meeskond, aga eks see teadmine pani meile ka teatud pinged. Ka teie (ajakirjanikud – M. G.) kirjutasite mängude eel, et Eesti on favoriit. Aga ma ütlesin meestele, et võrkpallis pole enam väikseid ja nõrku riike ja kõigi vastu tuleb väga kõvasti pingutada,» ütles Cretu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles