Tanel Kangert lõpetas Giro d'Italia taas 13. kohal

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: SCANPIX

JALGRATTASPORT. Tanel Kangert alustas jalgratturite aasta esimest suurtuuri Giro d’Italiat tagasihoidlikult, aga mida mägisemaks etapid läksid, seda parema hoo eestlane sisse sai. Kokkuvõttes teenis Astana proff rohkem kui kolme nädala pikkuse pingutuse järel 13. koha, täpselt samal positsioonil lõpetas ta ka 2013. aastal. Karjääri parim tulemus on tal suurtuuridelt ette näidata 2013. aasta Vueltalt, kus ta oli üldarvestuses 11.

Kui belglase Iljo Keisse (Etixx-Quickstep) võiduga lõppenud eilne viimane etapp oli traditsiooniliselt sile ja üldarvestuses suuri muutusi kaasa ei toonud, siis laupäeval tehti mägedes viimane pingutus. Viimase nädala tõuse oodanud Kangert näitas end taas heast küljest ja lõpetas seitsmendana. Kokku jõudis ta Girol sel aastal esikümnesse neli korda ja 12. etapil oli ta lähedal etapivõidule, kuid püüti pisut enne lõppu kinni.

Võitjaks tulnud Hispaania staarile Alberto Contadorile (Tinkoff-Saxo) kaotas ta kokkuvõttes 28 minuti ja viie sekundiga. Koostöös Contadoriga märgati eestlast ka maailma rattahuviliste seas, sest laupäeval tulid nad finišisirgele koos, kuid Kangert lasi sisuliselt üldvõidu kindlustanud Contadoril ilusa žestina uhkes üksinduses üle lõpujoone tulla ja fotograafide tähelepanu nautida. Õige pea sai Kangerti käitumine sotsiaalmeedias palju positiivset vastukaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles