Tiit Kivisild krooniti dramaatilises võistluses teist aastat järjest Ruila Kevade Grand Prix võitjaks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kivisild ja Corsica auringil.
Tiit Kivisild ja Corsica auringil. Foto: Gerlin Kess

Tiit Kivisild krooniti dramaatilises võistluses teist aastat järjest Ruila Kevade Grand Prix võitjaks.

Võistluse viimane päev kujunes elamusterohkeks ja dramaatiliseks. Mitmed võistlejad tegid lähemat tutvust Ruila võistlusväljaku liivapinnasega. Kukkumise tõttu noorhobuste parkuuris ei saanud Suure Ringi finaalsõidus startida ka suurfavoriit Rein Pill, kes laupäeval Suure Ringi võitis. Kukkumisi tuli ette ka finaalsõidus.

Suure Ringi finaalis läks võitu püüdma 26 võistluspaari. Võistlusklassi põhiparkuur osutus parajaks pähkliks, kokkuvõttes suutis siiski kuus sportlast edasi pääseda, nende seas ka eelmise aasta Ruila Kevade Grand Prix võitja Tiit Kivisild, kes  läbis raja vigadeta nii Sullivanil kui Corsical. Lisaks osalesid ümberhüpetel Gunnar Klettenberg Quote’l, soomlanna Antonia Hartwall Adecci’l, lätlanna Laura Penele Progress’il ja Oliver Karma Vanco Z’l, kellest vaid viimane suutis teha vigadeta sõidu. Viimasena läksid starti Kivisild ning Corsica ja pinged olid laes. Karma aeg ees oli teada ja Kivisildi taktikaks oli läbida rada sama ajaga kui Sullivaniga, mis puhta soorituse korral tagaks võidu. Nii läkski ja finišeeriti võitjatena. Suure Ringi lõplik esikolmik oli seega järgmine: Kivisild ning Corsica esimesed, Karma ning Vanco Z teised ja Penele ning Progress kolmandad.

Väikese Ringi finaali võitja Urmas Raag sai hakkama tõelise kangelasteoga. Enne ümberhüppeid kukkus ta Piccolinaga soojendusväljakul saades käele väga haiget. Siiski suutis ta praktiliselt ühe käega hobust juhtides ümberhüpetel võita. Talle järgnesid Catlin Vatsel (RK Ruila Tall) hobusel  Catwoman XS ning soomlanna Antonia Hartwall hobusel Bewitched. Väikese Ringi finaal peeti kõrgusele 130 cm.

Olesja Mironjuk (Tartumaa RSK) pakkus kõigile tõelise üllatuse kui võitis hobusel Loretta 6-7-aastaste hobuste parkuuri kõrgusel 125/130 cm. Tegemist oli tõeliselt dramaatilise sõiduga, sest vaid 4 võistluspaari 36-st suutsid põhiparkuuris läbida raja puhtalt ja pääseda ümberhüpetele. Teisele kohale tuli samuti hea soorituse teinud Kertu Klettenberg (RK Ruila Tall) hobusel Darco. Kolmandana suutis ümberhüpped puhtalt läbida Renek Rosenberg hobusel Palomo TT. Tiit Kivisild (RK Ruila Tall) ja Fred pidid leppima ümberhüpetel 4 karistuspunkti ja neljanda kohaga. Selles sõidus kukkus Rein Pill Cado De Greenbay’ga nii õnnetult, et see välistas edasise võistlemise. Sõit ebaõnnestus ka Katrin Pillil, sest nähes isaga juhtunud õnnetust, ei suutnud sportlane end koguda ja sooritust lõpetada.

Ruila klubi noored tüdrukud saavutasid juuniorite ja noorte sõidus lausa kolmikvõidu. My Relander ja Blackwoodland Rock krooniti 125/130 cm kõrguses ümberhüpetega parkuuris võitjaks. Hõbedase koha said Ketlin Ramjalg ja Qatimini Des Vergers Z ja kolmandale kohale tulid Linda Randpere ja Gardento Prova.

Pühapäevase päeva varahommikul  startisid Ruila Kevade raames ka poniratsanikud, kellele oli üles seatud 105 cm kõrgune kiirus-puhtus parkuur. Võitsid Kati Raidma (Vändra RSK) ja Ralf. Teisele kohale tuli Monika Varter (Tondi RSK) ponil Jalica Van Blommerchot. Kolmas ja neljas koht kuulusid Teele Kaalule (Tondi RSK) ponidel Kamiera ja  Prins.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles