Ralf Aron tõusis Itaalia F4 etapil kahel korral poodiumile

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron Monzas.
Ralf Aron Monzas. Foto: Prema Powerteam

Itaalia F4 meistrivõistluste teisel etapil saavutas Ralf Aron kaks poodiumikohta ja jätkab sarja kokkuvõttes teisel kohal.

Kuulsal Monza ringrajal toimunud etapp, mis sisaldas kolme võistlussõitu, kulges Aroni jaoks tõusude ja mõõnadega, kuid hoolimata mõningast ebaõnnest suutis 17-aastane vormelisõitja teha mitu suurepärast etteastet.

Kvalifikatsioon ei õnnestunud kõige paremini ning ringiajad tagasid eestlasele esimeseks ja kolmandaks võistlussõiduks vastavalt 7. ja 3. stardikoha.

«Monzas on oluline, et saaks kellegi tuules sõita, sest nii võib ringiajas võita kuni pool sekundit,» kommenteeris Aron. «Esimeses ajasõidus see lihtsalt ei õnnestunud, aga teises tegin ise väikse vea ja kaotasin kindlasti mõne kümnendiku.»

Võistlussõitudel oli ootamatult palju intsidente ja avariisid, aga esimeses sõidus seitsmendalt kohalt startinud Ralfil õnnestus neid vältida ja tõusta hea sõiduga lõpuks 3. kohale.

«Sellist tõmblemist oli esimeses sõidus päris palju ja mul oli suur tegu, et kokkupõrkeid vältida. Olin suhteliselt õnnelik, et üldse selle sõidu lõpetasin,» nentis Aron.

Teist sõitu alustati esikümne osas avasõidu tulemuste pööratud järjestuses ja seega startis eestlane 8. kohalt. Kiirelt suutis ta tõusta juba teisele kohale, aga millegipärast ei piisanud autol sirgetel kiirust ning Aron pidi lõpuks leppima kuuenda kohaga.

«Tõusin esialgu kiiresti teisele kohale, aga midagi oli meie auto seadistuses viga, sest kiirusest jäi kohati puudu. Ja lisaks tegin ka ise paar vale otsust.»

Viimane sõit algas taas avariidega ja kolmandalt kohalt alustanud eestlane trügiti kohe esimeses kurvis veidi rajalt väja. Sama juhtus ka järgmises kurvis ja nii langes eestlane kuuendaks. Ühe suurema avarii tõttu toodi rajale ohutusauto ja selle lahkumise järel alustas Ralf pingelist tagaajamist. Peagi tõusis ta liidrina kihutanud tiimikaaslase Zhou Guan Yu kannule teisele kohale ja selles järjestuses kaks Prema Powerteami sõitjat ka finišeerisid.

«Paaris esimeses kurvis trügiti mind mitu korda ja nii langesin esialgu kuuendaks. Aga ohutusauto lahkumise järel oli mul hoog hea ja nii tõusin kiirelt teiseks. Sõitsin rahulikult tiimikaaslase seljataga ja lootsin viimastel ringidel temast mööda saada. Aga vist oli see teise auto taga sõitmine rehvidele veidi liiga kurnav ja nii jäi lõpupoole pidamist natuke vähemaks ning leppisin teise kohaga.»

Kuna Zhou Guan Yu võitis Monzas kõik kolm sõitu, siis kerkis ta punktitabelis Aronist mõne punktiga mööda. Samas on kõik teised konkurendid juba kaugele maha jäänud.

«Olen nädalavahetusega kindlasti rahul, sest hoolimata kõigest jõudsin siiski kahel korral poodiumile ja teenisin head punktid. See, et tiimikaaslane minust mõne punktiga möödus, ei tee ärevaks, sest hooaeg on alles alguses, ja pealegi tean testisõitude põhjal, et teistel radadel olen temast kiirem.»

Järgmisel nädalavahetusel ootavad Ralf Aronit ees juba võistlussõidud Saksamaa F4 meistrisarja teisel etapil, mis sõidetakse Austrias, Red Bull Ringil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles