UEFA radikaalne plaan võib teha jalgpalli MMile lõpu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Lionel Messit võib tulevikus MMi asemel mängimas näha hoopis EMil?
Kas Lionel Messit võib tulevikus MMi asemel mängimas näha hoopis EMil? Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal valiti Sepp Blatter viiendat korda Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA presidendiks ning sellega ei olnud sugugi rahul Euroopa Jalgpalli Liit UEFA. UEFAs on arutatud aga üsnagi radikaalset plaani, mis võiks anda FIFA suurturniirile ehk jalgpalli MMile surmahoobi.

Ka varasemalt on räägitud ideest, et Euroopa meistrivõistlustele võiks kutsuda nö külalisvõistkondi, kuid nüüd on sellest mõttest taas rääkima hakatud. UEFA taanlasest täitevkomitee liige Allan Hansen on teinud ettepaneku, mille kohaselt võiks edaspidi jalgpalli EMi korraldada iga kahe aasta tagant ning sinna võiks kutsuda külalisvõistkondadena Lõuna-Ameerika tipptegijaid, vahendab Sportsmail.

Alates 1930. aastast peetava jalgpalli MMi võitjad on alati tulnud Euroopast ja Lõuna-Ameerikast. Kui Lõuna-Ameerika jalgpalli suurriigid Argentina, Brasiilia, Uruguay, Tšiili ja Kolumbia peaksid hakkama külalisvõistkondadena iga kahe aasta tagant osalema EM-finaalturniiridel, siis kaotaks kindlasti MM oma praeguse positsiooni.

UEFA juhid ja liikmesriigid kohtuvad sel nädalal taas Berliinis, kus laupäeval on kavas Meistrite liiga finaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles