Selgus Venemaa hokikoondise MM-finaali fiasko põhjus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Dadonov (vasakul) MM-finaalis heitlemas kanadalas Aaron Ekbladiga.
Jevgeni Dadonov (vasakul) MM-finaalis heitlemas kanadalas Aaron Ekbladiga. Foto: SCANPIX

Venemaa hokikoondis pidi tänavu MM-finaalis mäletatavasti vastu võtma valusa kaotuse, kui Kanadale jäädi alla koguni 1:6. Nüüd avaldas ka Venemaa koondislane Jevgeni Dadonov ajakirjandusele suure kaotuse põhjuseid.

«Me ei olnud lihtsalt selleks mänguks psühholoogiliselt valmis,» rääkis eelmisel hooajal Peterburi SKA ridades KHLi võitjaks kroonitud 26-aastane Dadonov väljaandele R-Sport. «Ma ei teagi, kas kartsime või olime lihtsalt liiga ärevil.»

Dadonovi sõnul oli Kanada mänguks hoopis paremini valmis ja seetõttu pandi ka oma paremus kindlalt maksma. Samas leidis ta, et järgmisel korral omavahel mängides suudaksid nad paremini esineda.

Dadonovi sõnul suutsid nad kanadalastega sarnast mängu näidata poolfinaalis, kui USA alistati 4:0. «Meeskonna emotsioonid nendes kahes mängus oli väga erinevad,» lisas SKA mängumees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles