Rock loodab osaleda uues tugevas eurosarjas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rock (valges) Eurochallenge'i sarja vahegrupi avamäng.
Tartu Rock (valges) Eurochallenge'i sarja vahegrupi avamäng. Foto: Margus Ansu

Euroopa korvpalliametnike ladvikus peetakse aktiivselt läbirääkimisi klubidele uue eurosarja moodustamiseks. Sisuliselt tähendab see seni Rahvusvahelise Korvpalliliidu (FIBA) egiidi all peetud EuroChallenge'i sarja ning Euroopa tippklubisid ühendava ULEBi korraldada olnud EuroCupi sarja liitmist. Kümmekond päeva tagasi Eesti meistriks kroonitud Tartu Rocki juhtkond näeb selles võimalust astuda meeskonna arengus samm edasi.

«Sellise sarja tekkimisest on räägitud juba kolm viimast aastat. Loodame, et seekord saab see teoks, kuid enne vastavate otsuste langetamist pole midagi kindlat,» rääkis klubi juhtide hulka kuuluv Andres Liinat. «Meie soov on astuda samm edasi ning võimalik loodav sari on selle jaoks ideaalne võimalus.»

FIBA Euroopa osa võistluskomisjoni liige, Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi kinnitas, et juba aastaid Euroopa korvpalli kuluaarides tiirelnud idee on tõesti taas tõsiselt laual ning selle realiseerimiseks tehakse jõulisi pingutusi. Asja initsiaator on FIBA ning teemat peetakse nii tähtsaks, et ULEBiga peab läbirääkimisi peakontor ise, mitte selle Euroopa haru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles