Eestlased võtsid Balti supermoto meistrivõistluste etapilt kaksikvõidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prants Pals
Prants Pals Foto: Rauno Kais

Kaunases sõideti Supermoto Balti ja Leedu meistrivõistluste etapp, kus käisid kõrgeid kohti püüdmas ka avaetapil Lätis poodiumil kaks kõrgeimat astet hõivanud Prants ja Patrick Pals.

Leedu meistrivõistluste arvestusse läinud kõige kiirema S1 klassi kvalifikatsioonis näitas kiireimat ringiaega Prants Pals, kes edestas venda Patrickut 0,3 ja lätlast Krists Zicmanist 0,5 sekundiga. Esimeses sõidus haaras liidrikoha lätlane, kes suutis külma närvi hoida ning edestas Prants Palsi 5,8 ja Patrick Palsi 24 sekundiga.

Teises sõidus asus Zicmanis taas liidriks ja ta sõitis esimesena enamus sõidust, kuid siis põrkas ta kokku ringiga mahajäänud kaasmaalase Igors Povarsiga ja kukkus. Seda kasutas ära Zicmanist jälitanud Prants Pals, kes edestas lätlast lõpuks 3 sekundiga. Patrick Pals ületas lõpujoone taas kolmandana, kaotust vennale kogunes lõpuks 7,3 sekundit.

Kahe sõidu kokkuvõttes kogusid Prants Pals ja Zicmanis võrdselt 47 punkti, kuid tänu viimasele sõidule pärjati võitjaks eestlane, Patrick Pals oli 40 punktiga kolmas. Leedu meistrivõistluseid juhib Prants Pals (94 p), kes edestab venda 16 ja Zicmanist 31 punktiga.

Balti meistrivõistluste arvestusse läinud superfinaal kulges kuni poole sõiduni sarnaselt eelmisele, aga seekord ei mahtunud ühte kurvi ära Zicmanis ja leedulane Povilas Leckas, mille tulemusena möödusid mõlemad Palsid lätlasest. Eesti vennad kihutasid ratas rattas lõpuni ja seekord edestas Prants Patrickut ainult 0,5 sekundiga. Zicmanis suutis sõitu jätkata ning oli kolmas, võitjale kogunes kaotust aga 40 sekundit. Meistrivõistlustel jätkab liidrina maksimaalse 50 punktiga Prants Pals, kellele järgnevad tema vend Patrick (44 p) ja venelane Artjom Teslenko (34 p), kes oli Kaunases neljas.

Hobby ja krossitsiklite velgi kasutavate MX klasside ühissõidud võitis Hobby klassi sõitja lätlane Toms Avens MX arvestuses osalenud Kristjan Siilaku ees. Avasõidus ületas lõpujoone neljandana lätlane Gatis Tikins ja teises Povilas Leckas.

Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid Hobby klassi esikolmiku Avens (50 p), Leckas (40 p) ja Tikins (40 p), klassi ainus eestlane Kenor Kotkas, kes oli sõitudes Hobby arvestuses viies ja kolmas, oli 36 punktiga neljas. Meistrivõistluseid juhib Avens (97 p), teine on Tikins (76 p) ja kolmas venelane Evgeniy Sinev (54 p), kes oli Kaunases kaheksas. Avaetapil ebaõnnestunud Kotkas tõusis 43 punktiga kuuendaks.

MX klassis võitis aga 50 maksimumpunktiga Siilak, kellele järgnes leedulane Erikas Vaicekauskas (44 p). Siilak tõusis ka meistrivõistlustel liidriks ja tal on koos 94 punkti, teine on avaetapil võidutsenud lätlane Didzis Gorbenko (50 p) ja kolmas Vaicekauskas (44 p).

Supermoto Balti meistrivõistluste järgmine etapp toimub alles 4. juulil Tabasalu kardirajal, Eesti meistrivõistlused jätkuvad aga juba tuleval nädalavahetuse Soomes Kaanaa rajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles