Galerii: Kalju alistas liidrite duellis Flora

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga keskses kohtumises läksid täna vastamisi tabeliliider FC Flora ja neist vaid ühe punktiga maha jäänud Nõmme Kalju. Tänu Ats Purje ja Tarmo Neemelo väravatele sai 2:0 võidu Kalju.

Postimees tõi selle mängu otsepildis vaatajateni, mäng on ka järelvaadatav.

Teised tänased kohtumised:

Sillamäe Kalev - Pärnu Linnameeskond 0:0

Narva Trans - Tartu Tammeka 6:0

FC Infonet - Paide Linnameeskond (algas kl 21)

Enne mängu:

Tabeli kahte esimest lahutab enne teisipäevast kohtumist vaid üks punkt – just nii suur on Flora edu Kalju ees. Sel hooajal on vastamisi mindud juba kaks korda ning mõlemal juhul on peale jäänud Kalju, sest aprillikuises viienda vooru mängus alistati florakad Lillekülas tänu Allan-Axel Kimbaloula ja Alo Bärengrubi väravatele 2:0. Kuu aega hiljem läksid kaks kanget Evald Tipneri karikavõistluste poolfinaalis Lillekülas taas kokku ning jälle jäi peale Kalju, kui Markus Jürgensoni tabamusele vastasid viimase veerandtunni jooksul taas Kimbaloula ja Tarmo Neemelo.

Laupäeval finaalis 2:0 Paide alistanud ja klubi ajaloos esmakordselt karikavõitjaks kroonitud ning ühes sellega eurosarja pääsemise taganud Kalju kaotas vahepeal küll kolm liigamängu järjest, jäädes alla nii Narva Transile, Infonetile kui ka Levadiale, ent on seejärel võidurajale naasnud. Viimati oldi nädal tagasi võõrsil 3:0 üle Pärnu Linnameeskonnast, kui väravate eest hoolitsesid kuue tabamusega Kalju senise hooaja suurima väravaküti tiitlit hoidev Kimbaloula, Andre Järva ja keskkaitsja Jorge Rodrigues. Finaalivõit tõi siiski Kalju peatreeneri Sergei Terehhovi pähe ka muremõtteid, sest vigastuse tõttu pidid tolles kohtumises platsilt lahkuma kaks põhimeest, nii Joel «mina-otsustan-mänge» Lindpere kui ka Ats Purje.

Kahe kohtumise vahele jääva napi pausi tõttu ei olnud selle eelvaate avaldamise ajal veel selge, kas laupäeval Lillekülas seljale liiga teinud Purje saab Kaljut teisipäeval Flora vastu aidata. Küll on aga selge, et jalga vigastanud Lindperet teisipäeval väljakul ei näe. Florakate jaoks on kindlasti positiivseks märgiks see, et kaitsja Nikita Baranov klaaris klubiga vahepeal tekkinud erimeelsused ning naasis treeningutele. Arvestades, et Enar Jääger peab endiselt vigastuspausi ning Madis Vihmann ja Janar Õunap on veel nappide kogemustega, on Baranovi tagasitulek Florale kahtlemata tähtis.

Sel hooajal on florakad sarnaselt Kaljule punkte loovutanud vaid kolmes liigamängus, kuid tasub märkida, et need punktikaotused on tulnud lähirivaalide vastu – senisest kolmest liigakohtumisest Kalju ja Levadiaga on kaks kaotatud ning ühes pääsetud üsna raskelt tulnud viigiga. Lisades siia eelmainitud kaotuse Kalju vastu karikasarjas, on peatreeneril Norbert Hurdal teisipäeval piisavalt palju tõestada.

Viimases liigamängus sai liiga paremuselt teise kaitseliiniga Flora viimaks ka rünnakul korralikult püssi paukuma, kui Tartu Tammekale löödi koguni seitse vastuseta väravat. Florale tavapäraselt oli väravalööjate nimekiri pikk – kaks tabamust said kirja nii Maksim Gussev kui ka Andre Frolov, ühe lisasid Rauno Sappinen, Martin Kase ja Janar Õunap. Ehkki Irakli Logual jäi sedapuhku endal värav löömata, jagas mees koguni neli väravasöötu ning kerkis sellega hoobilt liiga parimate söödumeistrite tabelis teisele kohale. Esikohta hoiab selles arvestuses Purje, kelle arvel on juba seitse väravasöötu.

Nõmme Kalju tuli laupäeval klubi ajaloos esmakordselt Eesti karikavõitjaks. FOTO:
Nõmme Kalju tuli laupäeval klubi ajaloos esmakordselt Eesti karikavõitjaks. FOTO: Foto: Eero Vabamägi

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Laupäeval said kutid karikavõiduga lisaemotsioone ning loodetavasti teeb see tasa väsimuse, mis mängijatel jalgades võib olla. Tuleb raske nädal, kuid võtame ühe mängu korraga ning oleme Flora mänguks valmis. Loodetavasti soosib ka ilm suurt mängu ning fännidel on hea mängu nautida.»

Kalju äärepoolkaitsja Allan-Axel Kimbaloula: «Meil on tihe mängudegraafik, kuid tahame lisaks Eesti karikavõidule ka Eesti meistritiitlit. Flora on meie vastu alati väga motiveeritud, kuid ma usun, et me oleme võimelised võitma.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Meie viimane mäng Kaljuga oli võrdsete heitlus. Ootame teisipäevalt tugeva tempoga mängu, kus taktikaliselt tuleb tegutseda targasti. Kuigi viimases mängus Tammekaga oli skoor hea, näitas see ära mitmeid nõrku kohti ning õppida on veel palju. Oleme saanud korralikult tööd edasi teha ja oleme täna tugevamad kui eile.»

Flora paremkaitsja Gert Kams: «Taas on ees ootamas suur klassika Flora vs Kalju. Oleme saanud mänguks hästi valmistuda ning meeskonna emotsioon on väga hea. Esmaspäevases trennis veel viimane lihv ja oleme valmis korralikuks lahinguks! Loodan, et kõik jalgpallihuvilised leiavad tee Hiiu staadionile, et luua mõnus õhkkond nii mängijatele kui pealtvaatajatele!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles