Leok ja Kullas teenisid Inglismaal kaksikvõidu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Rauno Kais

Westoni randa rajatud krossirajal sõideti ühe Inglismaa tähtsama motokrossisarja MX Nationals neljas etapp. Eestlastest oli raskel liivarajal võistlemas Tanel Leok ja Harri Kullas, kes teenisid kaksikvõidu.

MX1 ja MX2 klassi võistlevad selles sarjas ühes sõidus, kuid arvestust peetakse siiski eraldi. Ühises kvalifikatsioonis näitas kiireimat ringiaega Tanel Leok (Kawasaki), kes edestas Martin Barri (KTM) ringiaega sekundiga, kolmanda aja sõitis välja Ryan Houghton (Yamaha, +2,01 sek) ja neljanda oma hooaja parima ajasõidu tulemuse teinud Harri Kullas (Suzuki, +2,02).

Esimese sõidu avaringilt tulid Leok ja Kullas esikümne teises pooles, kuid neljandaks ringiks oli liider juba Leok ning mõned ringid hiljem tõusis teiseks Kullas, kellel kadusid poolel distantsil pidurid ja noormees otsustas riske võtmata lõpuni sõita. Leok kontrollis sõitu lõpuni ja edestas lõpuks Kullast 8 ja kolmandaks tulnud Barri 43 sekundiga.

Teises sõidus haaras Leok juba kohe esimese koha enda kätte ja hoidis seda võiduka lõpuni. Kullas sai samuti hea stardi ja tõusis peagi teiseks, kuid juba teisel ringil andsid pidurid järgi, kuid hoolimata sellest oli ta Leoki järel teine. Lõpujoonel oli kahe eestlase vahe 20 sekundit, kolmandaks tulnud avasõidu neljas mees Brad Anderson (Yamaha) kaotas Leokile juba 50 sekundiga.

Etapi võitis seega eile oma 30. sünnipäeva tähistanud Leok, kes kogus 50 punkti, Kullas (44 p) oli teine ja Anderson (38 p) kolmas. MX2 klassis moodustasid esikolmiku prantslane Steven Lenior (KTM, 47), lätlane Matiss Karro (Honda, 39 p) ja inglane Brad Todd (KTM, 38 p).

MX Nationals järgmine etapp sõidetakse 8.-9. augustil Hawkstone Park krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles