Contador kasutas veredopingut?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador.
Alberto Contador. Foto: SCANPIX

Prantsuse spordileht L’Équipe tuli Alberto Contadori dopinguskandaalis lagedale uue versiooniga. Nimelt olevat Contadori uriiniproovist leitud verekotikeste tegemiseks kasutatava plastikaine jälgi, mis viitab Hispaania jalgratturi veredopingu kasutamisele.

Väljaanne kirjutab, et Kölni laboris Contadori proovi analüüsivad spetsialistid kasutavad doktor Jordi Segura Barcelona laboris välja töötatud metoodikat, mis võimaldab avastada vere transportimiseks mõeldud kotikeste valmistamiseks kasutatavat ainet.

Contadori proovist olevat leitud dietüülheksüüli nimelist ainet. Selle versiooni kohaselt lasi Contador enne 21. juulil antud saatuslikku proovi endale hooaja alguses kotikestesse hoiule pandud hapnikurikast ja klenbuterooli sisaldanud verd transportida.

Tuleb aga silmas pidada, et Segura mullu välja töötatud süsteem pole veel saanud WADA heakskiitu. UCI ja WADA keeldusid L’Équipe’i lugu kommenteerimast.

Kölni labori töötajad analüüsivad põhjalikult Contadori verepassi ja kuigi see on L’Équipe’i andmetel kohati puudulik, polevat ratturi näidud kahtlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles