Augsburger Allgemeine hindas Klavani hooaega ülikõrgelt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan võitlemas Robert Lewandowskiga.
Ragnar Klavan võitlemas Robert Lewandowskiga. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas on hooaeg juba mõnda aega läbi ning Ragnar Klavani tööandja Augsburg naudib enneolematut seisust – nad on Saksamaa tugevuselt viies meeskond ning osalevad järgmisel hooajal Euroopa liiga alagrupiturniiril.

Eelmise nädala lõpus võttis kohalik ajaleht Augsburger Allgemeine ette tänamatu töö ning pani kõik jalgpallikangelased järjekorda. Hooaja parimaks mängijaks valis ajaleht väravavahi Marwin Hitzi, kes sai hindeks 2,60 (parim võimalik hinne oli 1). Teisele kohale valiti ründaja Raul Bobadilla, keda hinnati 2,67ga.

Ning meeskonna paremuselt kolmas mängija oli kohalike ajakirjanike meelest Ragnar Klavan, kes sai hindeks ülikõrge 2,73. «Treeneritele sellised mängijad meeldivad. Töökas ja usaldusväärne. Eesti jalgpallikoondise kapten mängis kõigis 34 punktide peale toimunud kohtumises algusest lõpuni,» võttis ajaleht lühidalt kokku eestlase eduka hooaja. Ühtlasi valiti eestlane klubi parimaks kaitsemängijaks.

Tõsine tunnustus Klavanile. Augsburgi eelarve suurus oli kõiki kõrgliiga klubisid arvestades tagant poolt teine. Ometi tehti ajalugu ja jõuti Euroopasse, jättes selja taha teiste seas sellised suurklubid nagu Dortmundi Borussia, Bremeni Wereder ja Schalke 04.

Alla 3,0 sai hindeks veel poolkaitsja Daniel Baier, ülejäänud mehed leppisid juba veidi kesisema tulemusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles