Tartu Rattaralli direktor kritiseeris võistlusest vale kuvandi maalinud meediat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
34. Tartu Rattaralli.
34. Tartu Rattaralli. Foto: Margus Ansu

«On tõsiselt kahju, et mingi osa meediast püüab Tartu Rattarallist maalida kuvandit, nagu tegu oleks tänapäeva vastega gladiaatorite surmamängust, kust tervelt koju tagasi tulevad üksikud õnnelikud ja osavad,» ütles 34. Tartu Rattaralli direktor Indrek Kelk.

Klubi Tartu Maraton poolt läbi viidud küsitlus näitab, et 78 protsenti vastanud osalejatest hindasid rattarallit ohutuks.

«Jah, rattarallil kukutakse, nii nagu seda enamikel rattavõistlustel ikka ette tuleb, aga kui võrrelda kukkunute hulka või tõsisemalt viga saanute hulka osalejate arvuga, siis need numbrid ei peegelda kuidagi sõnumit, et Tartu Rattaralli on ohtlik või suurte kukkunute ja vigastatute arvuga. Vastupidi, kui võrdleme osalejate arvu ja kukkunute ja vigasaanute suhtarve, siis võib kindlasti väita, et Tartu Rattaralli on üks ohutumaid maanteerattavõistlusi Eestis,» jätkas Kelk.

Rattaralli põhidistantsidel (142 km ja 63 km) osales kokku 3804 ratturit, lasteüritustel pisut üle 3500 ja profiratturite velotuuril Tour of Estonia üle 130 ratturi.

Küsitlus saadeti kõikidele selle aasta rattaralli põhidistantsidel osalenutele eile õhtul ja täna hommikuks on vastuseid laekunud ligikaudu 400 ehk üle kümne protsendi osalejatest olid küsimustiku täitnud.

Küsimusele «Kuidas hindad üldiselt osaleja ohutust 34. Tartu Rattarallil?» sai anda hinde viie palli süsteemis. 28,5 protsenti andis hindeks 5 ehk pidas rattarallit täiesti ohutuks, 49,6 protsenti hindas ohutust hindega 4. Ehk kokku hindas positiivse hindega rattaralli ohutust 78,1 protsenti vastanutest.

17,2 protsenti hindasid ohutust hindega 3, 4,5 protsenti hindega 2 ja 0,3 protsenti ehk üks vastanu pidas Tartu Rattarallit väga ohtlikuks ehk hindas hindega 1.

Lisaks küsiti tagasiside küsitluses ka seda, kuidas jäid osalejad rahule uue raja tähistusega. 95,3 protsenti vastanutest ütles, et rajatähistus oli väga hea või piisav. Vaid 4,7 protsenti vastas, et uut rada oleks pidanud tähistama paremini.

Uus rattaralli rada Vooremaal meeldis 90,6 protsendile vastanutest. Tänavust rattarallit hindasid kõike kokku võttes 80 protsenti vastanutest hindega 5, 19 protsenti vastanutest hindega 4 ja ja 1 protsent hindega 3.

Küsimusele «Kas tuled järgmisel aastal uuesti osalema?» vastas 100 protsenti senistest vastanutest, et «tulen kindlasti» või «pigem tulen».

«Korraldajatena suhtume äärmise tõsidusega osalejate tagasisidesse ja just need arvamused annavad meile suuna, kuhu peaksime liikuma tulevikus ja milliseid arenguid järgmistel rattarallidel ellu kustuma,» lisas Kelk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles