Video: Sepp Blatter astub FIFA presidendi kohalt tagasi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiendat korda FIFA presidendiks kandideeriv Sepp Blatter täna Zürichis.
Viiendat korda FIFA presidendiks kandideeriv Sepp Blatter täna Zürichis. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) president Sepp Blatter teatas, et astub eelmisel nädalal lahvatanud skandaali tõttu ametist tagasi, teatab BBC.

79-aastane Blatter on FIFAt juhtinud alates 1998. aastast. Paar päeva enne eelmisel reedel toimunud presidendivalimisi vahistati üle maailma üheksa kõrget FIFA ametnikku, keda süüdistatakse rahapesus ja korruptsioonis. Pärast seda on Blatter olnud pideva avalikkuse ja Euroopa alaliidu UEFA surve all, et ta tagasi astuks.

«Armastan FIFAt üle kõige ja tahan talitada nii nagu on õige. Otsustasin uuesti presidendiks kandideerida jalgpalli hüvanguks. Ent tundub, et jalgpallimaailmas ei toeta kõik minu mandaati. FIFA huvid on mulle olulised ja seetõttu sellise otsuse langetasin,» sõnas Blatter tänasel pressikonverentsil.

«Olen põhjalikult kaalunud ja mõelnud oma presidendikarjäärile ja viimasele 40 aastale oma elus. Need aastad on olnud väga tihedalt FIFAga seotud ja jalgpalliga. Minu jaoks on kõige olulisem FIFA institutsioon ja maailma jalgpall üldisemalt. FIFA vajab struktuurset ümberkorraldamist,» lisas ta.

Blatter kutsub ühtlasi kokku FIFA erakorralise kongressi, et valida uus president. Valimised toimuvad ajavahemikus 2016. aasta märts kuni detsember.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles