UEFA president Platini: Blatteri taandumine oli õige samm

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter (vasakul) ja UEFA president Michel Platini
FIFA president Sepp Blatter (vasakul) ja UEFA president Michel Platini Foto: SCANPIX

Täna oma tagasiastumisest teatanud Rahvusvahelise Jalgpalliliidu president Sepp Blatterit tugevalt kritiseerinud Euroopa Jalgpalliliidu UEFA president Michel Platini ütles, et Blatter tegi õige otsuse.

«See oli raske otsus, julge otsus ja õige otsus,» kommenteeris Platini.

79-aastane Blatter on FIFAt juhtinud alates 1998. aastast. Paar päeva enne eelmisel reedel toimunud presidendivalimisi vahistati üle maailma üheksa kõrget FIFA ametnikku, keda süüdistatakse rahapesus ja korruptsioonis. Pärast seda on Blatter olnud pideva avalikkuse ja Euroopa alaliidu UEFA surve all, et ta tagasi astuks.

«Armastan FIFAt üle kõige ja tahan talitada nii nagu on õige. Otsustasin uuesti presidendiks kandideerida jalgpalli hüvanguks. Ent tundub, et jalgpallimaailmas ei toeta kõik minu mandaati. FIFA huvid on mulle olulised ja seetõttu sellise otsuse langetasin,» sõnas Blatter tänasel pressikonverentsil.

Ka Inglismaa alaliit on FIFAt ja selle juhti pidevalt kritiseerinud. «See on jalgpalli jaoks suurepärane uudis. Aga see oleks pidanud juhtuma juba aastaid tagasi,» ütles nende kõneisik Greg Dyke BBC vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles