Pohlak: FIFA saab võimaluse alustada puhtalt lehelt

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak.
Aivar Pohlak. Foto: Mihkel Maripuu

Täna teatas Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA president Joseph Blatter ootamatult, et taandub ametist. Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohalku sõnul tuli selline teade jalgpallimaailmale ootamatult.

«Teade Joseph Blatteri tagasiastumisest tuli nii mulle kui ka kõikidele jalgpalliinimestele, kellega olen sündmuse järel kõnelenud, ootamatult ja seda eriti seetõttu, et alates laupäevast olid jalgpalli sees meeleolud pigem rahunemas, jõulisi avaldusi ei tehtud ja kulisside taga kõneldi praktiliselt kõikidel tasanditel vajadusest ja valmidusest pinged maha võtta,» märkis Pohlak Blatteri tänase teate kohta.

«Põhjuste üle spekuleerida ei taha praegu keegi ja on õigem oodata, milliseid teadmisi toovad lähimad päevad ja nädalad. Eeldada võib, et tagasiastumine tuli surve tulemusel, millega liitus puhtpraktiline arusaam, et jalgpalli jaoks on kõnealune parim lahendus. Oskan oletada, et lõplik otsus lahkumiseks sündis väga lühikese aja jooksul, sest veel täna s.o teisipäeva hommikupoolikul ei olnud võimalusest märkigi. Samas võis selline mõte ühe valikuna FIFA presidendi peas varem valmis olla – pean silmas tagasiastumist teatava olukorra tekkimisel valimisvõidu järel ja uute valimiste väljakuulutamist.

Tagasiastumise positiivsetest tähendustest mainiksin lootust, et see toob jalgpallimaailma rahu ja FIFA saab võimaluse alustada puhtalt lehelt. Samuti pean oluliseks, et uue presidendi valimine tuleb olukorras, kus vastandamine endisega ei ole võimalik ega vajalik ehk siis olen nende hulgas, kes peavad tekkinud lahendust oluliselt paremaks, kui tagasiastumist vahetult enne valimisi.

Negatiivseid asjaolusid ei oska praegu välja tuua, sest konkreetseid teid, kuidas olukord edasi minema hakkab, on liiga palju. Samuti ei ole võimalik nimetada praegu ühtegi inimest, kes kindlalt võiks või peaks kandideerima FIFA presidendi kohale.

On öeldud, et kongress uue presidendi valimiseks tuleks kutsuda kokku nii kiiresti kui võimalik, aga nõustun nendega, kes arvavad, et see ei juhtu siiski varem kui aasta lõpul või järgmise alguses.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles