Eestlased said MMil kaksikvõidu, Haugasmägi kaitses tiitlit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Haugasmägi ja Algo Kuus Saksamaal esimeses pöördes.
Rasmus Haugasmägi ja Algo Kuus Saksamaal esimeses pöördes. Foto: Brodie Lane

Eesti veemotospordi tiitlivõistluste hooaja avalöök anti tänavu Saksamaal Traben-Trarbachis. Klassi OSY-400 Euroopa meistrivõistlustele olid Eestit esindama sõitnud Eesti Koondise liikmed Rasmus Haugasmägi ja Algo Kuus.

Ajasõitudes sai parima aja tiitlikaitsja Rasmus Haugasmägi, teise aja sõitis välja noor Briti võidusõitja Luke Hugman, kolmas oli sakslane Alexander Graeff ja neljas Algo Kuus. Esimeses kahes stardis eestlastel kõik õnnestus ning sõidud võitis Rasmus Haugasmägi ja teisena lõpetas Algo Kuus. Kolmandas sõidus ei käivitunud Kuusi paadimootor ning konkurente tuli hakata jälitama 7 sekundit hiljem. Haugasmägi võitis ka kolmanda sõidu ja kindlustas omale sellega teist aastat järjest Euroopa meistritiitli.

Kuus lõpetas kuuendana ja kõik lootused võita medalit jäid viimasesse neljandasse sõitu. Startides kuuendalt kohalt tuli sõita kolmandaks, et võita hõbemedal. Neljanda sõidu start õnnestus, kuid sõit katkestati, kuna üks võistleja oli sõitnud paigast ära pöördepoid. Kordusstardis alustas Kuus konkurentide jälitamist viiendalt kohalt ja kuuest ringist eelviimasel õnnestus mööduda Alexander Graeffist ning kolmandana finišisse jõudes kindlustada omale OSY-400 Euroopa meistrivõistluste hõbemedal.

Kolmandaks tuli Itaalia võidusõitja Miroslav Bazinski. Paadiklassi OSY-400 maailmameistrivõistlused toimuvad augusti lõpus Inglismaal.

OSY-400 Euroopa meistrivõistluste esikolmik:

1. Rasmus Haugasmägi (Eesti)

2. Algo Kuus (Eesti)

3. Miroslav Bazinski (Itaalia)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles