NBA finaal: kaks superstaari, risti löödud treener ja pikalt kannatanud fännid

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveland Cavaliersi superstaar LeBron James koos peatreener David Blattiga  (vasakul) ja Golden State Warriorsi karismaatiline liider Stephen Curry (paremal).
Cleveland Cavaliersi superstaar LeBron James koos peatreener David Blattiga (vasakul) ja Golden State Warriorsi karismaatiline liider Stephen Curry (paremal). Foto: 2x Scanpix

Ööl vastu reedet algava NBA finaalseeria eel on korvpallisõpradel põhjust elevil olla. Cleveland Cavaliersi ja Golden State Warriorsi vastasseis peaks pakkuma igaühele midagi: karjääri tipus olevaid superstaare, ilusaid korve, draamat ja suurt ajaloolist tähendust.

Viimase punkti saab jagada kaheks. California osariigis Oaklandis mänge pidav Warriors pole NBA tiitlit võitnud aastast 1975, Clevelandi spordihuvilistel on läinud veel kehvemini – Cavaliers pole kunagi sihile jõudnud ja teiste USA populaarsete pallimängude (pesapall, ameerika jalgpall, jäähoki) tiimidest tähistas viimati võitu NFLi klubi Cleveland Browns 1964. Seega 51 aastat ootamist!

Teisalt on järjekordselt kaalul Cavaliersi liidri ja praegu maailma parimaks korvpalluriks peetava LeBron Jamesi pärand. Tahes-tahtmata on teda aastaid saatnud võrdlus läbi aegade suurima korvpalliikooni Michael Jordaniga ja kui James tahab Jordanist ajaloolises võrdluses mööduda, peab ta vähemalt mõned tiitlid veel võitma. Aastatel 2010–14 kogus ta Miami Heati perioodil kaks meistrisõrmust, aga nüüd Clevelandi naasnuna oleks neid juurde vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles