2022. aasta MM läheb Katarilt Inglismaale?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greg Dyke.
Greg Dyke. Foto: SCANPIX

Eile teatas Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA president Sepp Blatter, et ta paneb ameti maha. Seejärel on taas hoogu kogunud jutud, et äkki võetakse Venemaalt ja Katarilt MMi korraldusõigused ära. Eelkõige loodavad sellist stsenaariumit inglased, kes oleksid valmis hea meelega ise turniiri korraldama.

Šveitsi prokuratuur on alustanud uurimist nii 2018. aasta MMi andmisega Venemaale ning 2022. aasta MMi andmisega Katarile, kirjutab Eurosport.

Kui Inglismaa meedias on juba mõnda aega kirjutatud, et MMi toimumispaikade uute valmiste korral oleksid nemad favoriidid, siis kõik päris nii lihtne nende jaoks ei ole.

«2018. aasta MM on juba päris lähedal ja meeskonnad teevad juba plaane valikmängudeks. Seega on juba hilja midagi muuta,» arvas Simon Johnson, kes juhtis inglaste kampaaniat 2018. aasta MMi korraldusõiguse saamiseks.

«2022. aasta MMiga on aga teine lugu. Ma loodan, et uued juhid vaatavad asja uuesti värske pilguga üle,» sõnas Johnson.

«Kui ma oleksin Katari MMi korraldaja, siis ma täna öösel rahulikult ei magaks. Arvan, et tõendid tulevad päevavalgele,» teatas Inglismaa Jalgpalli Liidu esimees Greg Dyke.

«Hr. Dyke’i asemel laseksin ma uurimisel rahulikult kulgeda. Pigem tuleks tal keskenduda oma lubadusele, mille kohaselt on nende sihiks valmistada ette meeskond, kes oleks suuteline 2022. aastal Kataris toimuval MMil võidu eest heitlema,» vastas süüdistustele Katari Jalgpalli Liidu president Sheikh Hamad Bin Khalifa Bin Ahmed Al-Thani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles