Elu pärast kartev FIFA endine asepresident lubab uut paljastuste laviini

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Warner.
Jack Warner. Foto: SCANPIX

Trindad ja Tobago poliitiku ning Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) endise asepresidendi Jack Warneri sõnul omab ta dokumente, mis viitavad FIFA kõrgete ametnike seotusele Trinidad ja Tobago 2010. aasta parlamendivalimistega. Lisaks lubab ta teha seoses eelmisel nädalal lahvatanud FIFA korruptsiooniskandaaliga veelgi paljastusi.

«Ma ei hoia enam (FIFA ametnike eest) saladusi. Minu käsutuses olevad dokumendid viitavad FIFAs toimunud tehingutele, mis hõlmavad ka president Sepp Blatterit, aga ka teisi,» rääkis ta koduriigi televisioonis peetud kõnes.

«Kuigi ma kardan põhjendatult oma elu pärast, siis isegi surm ei peata (paljastuste) laviini, mis on tulemas. Tagasiteed pole,» lisas Warner oma pöördumises, mis eelnes tema juhtitava Iseseisva Liberaalse Partei kampaaniaüritusele. Ühtegi tõestust ta oma väidetele esitanud veel ei ole.

72-aastane Warner oli FIFA asepresident ja Põhja-Ameerika, Kesk-Ameerika ja Kariibi piirkonna jalgpalliliidu (CONCACAF) juht kuni aastani 2011, mil ta oli sunnitud lugematute korruptsioonikahtluste tõttu aktiivsest jalgpallielust loobuma.

USA justiitsministeerium teavitas eelmisel nädalal, et on esitanud üheksale FIFA ametnikule ja viiele juhtivtöötajale süüdistused vandenõus ja korruptsioonis 24 aasta vältel. Vahistatute seas oli ka Warner, ent ta lasti kautsjoni vastu vabaks.

FIFA president Sepp Blatter, kes alles äsja viiendaks ametiajaks valiti, teatas teisipäeval korruptsioonijuurdluse tõttu tagasiastumisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles