Saksamaa korvpalliikoon Nowitzki otsustas lõpuks koondist aidata

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzki Dallas Mavericksi särgis.
Dirk Nowitzki Dallas Mavericksi särgis. Foto: SCANPIX

Läbi aegade parimaks eurooplasest korvpalluriks peetav Dirk Nowitzki mõtles kaua, kas esindada sügisesel EM-finaalturniiril Saksamaa koondist või mitte. Täna toimunud pressikonverentsil teatas ta korvpallisõprade rõõmuks, et tuleb septembris Berliinis platsile.

Juuni keskel 37-aastaseks saav Nowitzki ütles, et «jah-sõna» tingisid kaks asjaolu. Esiteks toimuvad alagrupiturniiri B-grupi mängud Saksamaal ja teiseks sai Nowitzki koduklubi Dallas Mavericksi teekond NBA play-off'is otsa juba esimeses ringis ehk aprilli lõpus.

«Kui me oleks mänginud juunini, oleks otsus teine olnud. Sain mais puhata ja mõelda. Samuti poleks turniir kõne alla tulnud, kui alagrupimängud oleks kuskil mujal peetud. Koduväljakueelis tuleb kasuks. Aga kui pääseme 2016. aasta Rio olümpiale, meeldiks mulle ka seal osaleda,» rääkis ta.

Viimati tuli Nowitzki koondisesärgis platsile 2011. aastal Leedus peetud EM-finaalturniiril. 2002. aastal vedas ta Saksamaa MMil pronksile ja 2005. aasta EMil hõbedale.

Saksamaa vastasteks on tugevas B-alagrupis Serbia, Hispaania, Itaalia, Türgi ja Island. Eesti koondis mängib Riias peetavas D-grupis, kus vastu astuvad Läti, Leedu, Ukraina, Tšehhi ja Belgia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles