Barcelona pani Luis Figo Meistrite liiga finaali eel piinlikku olukorda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Figo.
Luis Figo. Foto: ANDREA COMAS/REUTERS

Barcelona jalgpalliklubi fännid on kunagise Portugali jalgpallikoondise staari Luis Figo peale endiselt nii vihased, et nüüdseks juba kuus aastat tagasi karjääri lõpetanud Figo ei saa osaleda laupäevase Barcelona ja Torino Juventuse vahel peetava Meistrite liiga finaali eel reedel peetavas šõumängus, kus vastamisi lähevad Barcelona ja Juventuse legendidest koostatud ühismeeskond ja n-ö maailma koondis.

Figo mängis Barcelonas aastatel 1995-2000 ja kutsuti seetõttu UEFA poolt sõpruskohtumises osalema. Et Barcelona fännid pole Figole 2000. aastal vihavaenlase Madridi Reali ridadesse siirdumist senimaani andestanud, palusid nad BBC andmetel klubil Figo ühendmeeskonnast välja visata.

Klubi esitas seepeale UEFAle vastavasisulise taotluse ja palve rahuldatigi. Barcelona pole veel ametlikult selgitanud, millega Figo meeskonnast eemaldamist ikkagi põhjendati.

Omaaegsetest staaridest on Berliinii kohale tulla lubanud näiteks Edwin van der Sar, Alessandro del Piero ja Fabio Cannavaro.

Kui Figo esimest korda Reali särgis Barcelona kodustaadionile endise klubi vastu mängima tuli, tervitatati teda erinevate loosungitega ja visati teda erinevate esemetega, muuhulgas lasti lendu ka seapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles