Levadia jäi kaotusseisu, aga võttis Paide üle lõpuks kindla võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas peetakse sel nädalalõpul 15. voor, mille järel liiga siirdub koondisemängude tõttu paarikümne päeva pikkusele suvepuhkusele. Postimehe telemängus läksid vastamisi kodumeeskond Paide ja Tallinna Levadia. Levadia jäi küll kaotusseisu, aga võitis lõpuks 5:1.

Paide läks juba 3. minutil Sander Rõivassepa väravast juhtima, aga favoriit Levadia võttis lõpuks kindla võidu. Ingemar Teever lõi kaks väravat, Artur Pikk, Siim Luts ja Dmitri Kruglov ühe.

Et FC Flora kaotas kodus Narva Transile, tõusis Levadia tabelis 32 punktiga teiseks, Floral on koos 31 punkti.

Enne mängu:

Levadia on liiga parimas vormis olev meeskond, sest viimased neli mängu on võidetud. Viimati oldi esmaspäeval kodus tänu Siim Lutsu ja Kaimar Saagi väravatele 2:0 üle Viljandi Tulevikust, kuid seejuures pole tiitlikaitsja mängupilt ikka veel päris see, mida peatreener Marko Kristal näha tahaks. Levadia on aga suvel saamas väärt täiendusi vanade tuttavate näol – juba on kindel kaitsja Artjom Artjunini naasmine ning on väga võimalik, et varsti avaneva suvise üleminekuakna jooksul naaseb Levadiasse ka mullu Premium liigas koguni 32 väravat kõmmutanud Igor Subbotin, kelle üleminek Tšehhi meistriliigasse paraku ebaõnnestus.

Reedel saab meeskonda taas aidata ka Dmitri Kruglov, kes kandis esmaspäeval mängukeeldu. Liigatabelis on Levadia 29 punktiga kolmandal kohal, jäädes liidrist Nõmme Kaljust maha nelja ja FC Florast vaid kahe punktiga. Lähimad jälitajad Sillamäe ja Infonet on seejuures juba suudetud raputada kandadelt vastavalt viie ja kuue punkti kaugusele. Esimeses omavahelises liigamängus suutis Levadia Paidet võita 2:1, mõlemad Levadia väravad lõi tolles kohtumises Ingemar Teever.

Karikafinaalis saadud kaotus ei murdnud Paide võitlusvaimu. FOTO:
Karikafinaalis saadud kaotus ei murdnud Paide võitlusvaimu. FOTO: Foto: Eero Vabamägi

Vahepeal üheksast järjestikusest mängust kaheksas tabamuse kirja saanud ründaja on küll viimases kahes mängus kuivale jäänud, ent sellegipoolest jagab ta jätkuvalt Sillamäe edurivimehe Jaroslav Kvassoviga liiga parimate väravaküttide tabelis esikohta – mõlemal on kirjas kümme väravat. Paide auvärava lõi aprillikuises mängus Vjatšeslav Zahovaiko, kes jäi järvamaalaste eelmisest liigakohtumisest kollaste kaartide tõttu kõrvale. Suurima väravaküti puudumine Paidet aga ei häirinud, sest Infonetist saadi jagu 3:2.

Hooaja algul tosin mängu järjest võiduta olnud Paide on nüüd saanud järgemööda jagu nii Narva Transist kui ka Infonetist ning kerkinud liigatabelis 8 punkti peale. Praegu selges mõõnas vaevlevast Tartu Tammekast lahutab neid veel vaid üks võit ja seega on Paidel tänavu esmakordselt käegakatsutav võimalus tõusta nende kaheksa meeskonna hulka, kes hooaja lõppedes kindlalt Premium liigasse püsima jäävad.

Viimati suutsid Infoneti vastu palli võrku saata Jasper Uwaegbulam, Ats Sillaste ja Andrei Veis. Kahele viimasele oli seejuures tegu hooaja esimese tabamusega, mis on Paidele kahtlemata ainult positiivne uudis, sest seni oli meeskonna väravatest valdava enamiku löönud Zahovaiko üksi. Naasvat Zahovaikot ja teisi väravalööjaid on Paidel reedeses mängus ka hädasti vaja, sest ehkki Levadia on tänavu tabeli teise poole meeskondade vastu mitmel puhul raskustes olnud, on seni kõrgliigas peetud 25st omavahelisest mängust tallinlastel kirjas 21 võitu. Paide on seevastu saanud võidurõõmu maitsta vaid kaks korda.

Paide peatreener Meelis Rooba: «Paidel tuleb kuue päeva jooksul kolmas mäng – me pole varem sellises situatsioonis olnud, kus peame väsimusega võitlema, aga anname endast kõik ja teeme korraliku pingutuse enne väikest puhkust.»

Paide ründaja Sander Rõivassepp: «Viimasel ajal on meil olnud väga tihe mängudegraafik. Loodan, et mehed on Infonetiga mängust taastunud ning suudame Levadiale korraliku lahingu anda. Viimane mäng Infonetiga näitas, et kui anname endast väljakul 100%, siis on võimalik Paidest meile positiivne tulemus saada.»

Levadia abitreener Indrek Zelinski: «Vaatamata tabeliseisule on Paide Linnameeskond oma koduplatsil alati kõva pähkel pureda. Meie peame palliga mängu parandama, olema valmis Paide vasturünnakuteks ning tekkivad väravavõimalused oskuslikult ära kasutama.»

Levadia keskkaitsja Ivan Pecha: «Ootame samasugust mängu nagu esmaspäeval Tuleviku vastu, kus vastane tegutseb kaitsest lähtuvalt ja loodab vasturünnakutele. Seekord on meil veelgi raskem, kuna mängime võõral väljakul. Meie meeskonna eesmärk on kohtumine võita ning püsida Kalju ja Flora kannul. Pinge on suur, sest oleme Levadia ja valitsev Eesti meister. Tabeliseis nõuab igast mängust kolme punkti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles