Kihlveopettused Läti jalgpallis: meistriliigast eemaldati aasta jooksul juba kolmas klubi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Lätis sai aasta jooksul juba kolmas jalgpalliklubi kõrgliigast hundipassi, kui Gulbene kihlveopettuskahtluse tõttu kõrvaldati.

Kui tänavuse hooaja eel keelduti kõrgliigalitsentsi andmast Riia Daugavale ja Daugavpilsi Daugavale, siis nüüd kõrvaldati Gulbene tiim keset hooaega meistrivõistlustelt. Lisaks sai koos kahe Daugava-nimelise klubiga sarnastel põhjustel karistada FC Jurmala, kes eelmisel hooajal ilma karistuseta liigast välja langes, vahendab Soccernet.ee.

Gulbene klubi osas olid Läti jalgpalliliidul kahtlused juba varasemast, aga sellele vaatamata lubati neil sel hooajal Virsligasse tõusta ja seal kaasa lüüa.

Teisipäeval ametlikuks saanud otsuse kohaselt leiti aga piisavalt tõendeid, et pidada kahe Gulbene selle hooaja mängu tulemust manipuleerituks - esimene kohtumine leidis aset aprillis, kui kaotati Skontole 0:5, ning viimane paari nädala eest, mil Jurmala Spartaksile lausa 0:6 alla jäädi.

Gulbene tiim võib 2016. aastal uuesti alustada, kuid alles Läti 2. Ligast ehk tugevuselt kolmandalt astmelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles