Maailma suurima regati president tuli eestlasi osalema kutsuma

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcolana purjeregatt
Barcolana purjeregatt Foto: Barcolana purjeregatt

Osalevate jahtide arvu poolest maailma kõige suurema Barcolana regati president Mitja Gialuz tuli Eestisse, et kutsuda mereriigi elanikke aktiivsemalt suursündmusel osalema. Eesti on esimene riik, kuhu otsustati sõita regatti tutvustama.

47ndat korda toimuv Barcolana on pika traditsiooniga rahvusvaheline purjeregatt, mis toimub igal aastal oktoobrikuu teisel pühapäeval, pannes sellega purjetamise hooajale ilusa punkti. Kui aastal 1969 alustati 51 jahiga, siis tänaseks küündib nende arv juba 2000ni. Stardijoonel on kõrvuti nii professionaalid kui asjaarmastajad, kes läbivad 16 meremiili väga erinevate aegadega.

Barcolana ei ole vaid 35000 purjetaja pidu. Kultuuri- ja spordisündmused maal ning merel kestavad kokku kümme päeva. Itaalias, Sloveenia piiri lähedal asuv regati kodulinn Trieste hingab sel perioodil hoopis teises rütmis, sest vaid paarisaja tuhande elanikuga väikelinna külastab pidustuste ajal ligi 300 000 turisti.

Eesti parim purjemeeskond Team Forte on juba otsustanud sügisel Barcolanal osaleda. Põhimeeskonda kuuluv Kalev Vapper räägib, et täpne võistkonna koosseis on veel selgumas. «See regatt saab olema meile teistsugune väljakutse, sest merel tuleb sebida sõna otseses mõttes tihedas konkurentsis – stardijoonel on mitutuhat jahti korraga. Itaallased on teadagi kõvad purjetajad, kuid Barcolanal on olnud viimasel ajal korraldajate kiuste väga edukad hoopis naabrid Sloveeniast. Eks näeb, kui külalislahked nad eestlaste vastu on,» muigab Vapper.

Eestlaste osalemise üheks eestvedajaks on ajakiri Sport. «Meie väljaanne sai loodud selleks, et ärgitada eestlasi rohkem nii tipp- kui ka harrastusspordi vastu huvi tunda. Barcolana on purjetajate suursündmus kõigil tasemel purjetajatele. Oleme mereriik ja seepärast on tegelikult piinlik, et eestlased ei ole seni veel Barcolanal oma meeskonnaga osalenud,» ütles ajakirja Sport turundusjuht Antti Aasma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles