Seitsmenda tiitli võitnud Sebastien Loebi silmis helkisid pisarad

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: Karli Saul

Prantsusmaa MM-rallil tegi ajalugu prantslane Sebastien Loeb, kes tagas võiduga endale seitsmenda maailmameistritiitli. Oma karjääris jõudis olulise tähiseni aga Ott Tänak, kes jõudis PWRC-sarjas esimest korda asfaldil poodiumile.


Loebi jaoks oli pühapäev igas mõttes eriline: esimese rallimehena jõudis ta seitsmenda maailmameistritiitlini ja 60. MM-ralli võiduni – ja seda kõike Prantsusmaal, oma kodus.

«Teadsin, et võin siin võita võistluse ja kogu sarja, ning seda kõike oma kodus. Tundsin survet, kuna teadsin, et kõik ootavad minult seda,» rääkis Loeb MM-sarja ametlikule internetilehele antud intervjuus. «Inimeste toetus oli tohutu ja see kõik tekitas uskumatult võimsa tunde.»

Loeb tunnistas, et viimase kiiruskatse finišis kasvasid tunded üle pea ja silm kiskus märjaks. «Pärast lõppu nägin, et sõbrad on mulle sinna vastu tulnud,» õhkas ta.

Prantsusmaa rallil järgnesid Loebile meeskonnakaaslane Daniel Sordo (+35,7) ja Petter Solberg (+1.16,8).     

Pirelli tiimi Mitsubishiga sõitnud Tänak ja kaardilugeja Kuldar Sikk suutsid eksimusi vältida ning said oma klassis kindla teise koha. Portugali rallimehele Armindo Araujole kaotas Tänak 2.26,6, Jaapani vanameistrit Toshihiro Araid edestas ta aga omakorda pisut rohkem kui kolm minutit. Üldjärjestuses oli eestlane 19.

Ralli kokkuvõttes lõpetas Tänak 19. kohaga, Loebile kaotas ta 25.25,4ga.

«Mingil määral võib kindlasti rahul olla,» rääkis Tänak Õhtulehele. «See oli alles mu elu teine asfaldiralli, kogemusi on vaja. Üldiselt jään aga tänavuse aastaga päris rahule – õppimise hooaeg. Korralik kiirus on juba olemas.»

Poodiumile pääsemine ei aita aga Tänakut sarja kokkuvõttes esikolmikusse. PWRC-masinatel on MM-arvestuses sõita veel vaid üks etapp, ent neljandal kohal olevat Tänakut lahutab kolmandat positsiooni hoidvast Hayden Paddonist 29 punkti. Etapi võiduga on aga võimalik teenida vaid 25 punkti.

Reedel ja laupäeval saab aga Tänakut ja Sikku näha juba Saaremaal Eesti meistrivõistluste viimasel etapil. Ka sellel võistlusel pole neil võimalik püüda rohkemat kui lihtsalt võistluse võitu. Eesti meistri tiitel on vaid paaril osavõistlusel sõitnud meestel käest libisenud. Saaremaal tulevad nad starti Ford Fiesta super-2000 autoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles