Pärnu alistas 2:1 Viljandi

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas peetakse enne lühikest suvepuhkust 15. vooru kohtumised ning Postimehe laupäevases telemängus läksid vastamisi Pärnu Linnameeskond ja Viljandi Tulevik. Rober Kirss viis 40. minutil Pärnu 1:0 juhtima, ent Joonas Tamm viigistas 59. minutil. Pärnule tõi võidu Henri Hansoni värav kohtumise 82. minutil.

Ülekanne on järelvaadatv.

Teises tänases kohtumises kaotas tabeliliider Nõmme Kalju täna kodus 0:2 Sillamäe Kalevile. Mänguskoori avas juba 13. minutil Jarolslav Kvasov ja kohtumise teise värava lõi 82. minutil Kyrylo Silich.

Liigatabeli tipus on jätkuvalt Kalju, kel on koos 33 punkti, järgnevad Levadia (32) ja Flora (31). Sillamäe Kalev on neljas (27).

Enne mängu:

Pärnakad on saanud viimaste päevade jooksul kaks positiivset uudist – esmalt sai pärast pikka venimist ja vaidlusi viimaks ometi allkirjad Kalevi staadioni ehitusleping ning aasta pärast peaks praeguse räämas Rannastaadioni kohal seisma uus ja kena esindusareen. Väljakul suudeti aga teisipäeval teha lõpp viie mängu pikkusele kaotusteseeriale ning võtta Sillamäel 0:0 tulemusega väärtuslik punkt sealselt Kalevilt.

Liigatabelis on Pärnu siiski endiselt viimasel kohal, kuid pärast raske seeria lõppu, kus mängiti pea eranditult liiga tippudega, on neid nüüd taas ees ootamas mängud, kust võib loota võidulisa. Viljandi Tulevik on seevastu esmaspäeval Levadialt saadud kaotusest hoolimata liikumas heas rütmis – ka tiitlikaitsjate vastu näidati distsiplineeritud kaitsetööd ja nutikat mängu, mis parema õnne korral võinuks mulkidele punktegi tuua. Liigatabelis ollakse 15 silmaga hetkel üsna turvalisel seitsmendal real.

Hooaja esimeses omavahelises kohtumises pani Tulevik Pärnu vastu püsti väravatepeo, kui suvepealinlasi võideti koguni 5:2. Kaks väravat sai selles mängus kirja Sander Post, ühe Joonas Tamm, Gerdo Juhkam ja Karl Ivar Maar. Post ja Tamm on seejuures tänaseks kahepeale löönud Tuleviku 17st väravast tervelt 13. Tulevikule lisab enesekindlust ka asjaolu, et endast tabelis tagapool olevale meeskonnale ei ole tänavu veel kordagi kaotatud.

Tulevik on tänavu korra juba Pärnu meeskonna alistanud. FOTO:
Tulevik on tänavu korra juba Pärnu meeskonna alistanud. FOTO: Foto: Marko Saarm / Sakala

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Siin pole midagi kommenteerida, mängu tähtsus on kõigile selge. Paneme välja kõik oma jõud. Kindel eesmärk on mäng võita.»

Pänu poolkaitsja Anton Issakov: «Tulemas on hiiglasliku tähtsusega mäng, kus meid rahuldab kindlasti vaid võit! On aeg meie suurepärase kodupubliku toel Viljandile kätte maksta.»

Tuleviku president Raiko Mutle: «Pärast esimest mängudevooru on kõik vastased natukene tuttavamad ja selgemad. Pärnu tugevus on olnud nende rünnaku teravus ja efektiivsus, kuid nüüd on nad ka kaitse paremini pidama saanud. See tähendab, et peame valmis olema veelgi tugevama Pärnu jaoks kui viimati kodus. Mitte mingil juhul ei alahinda me vastast, vaid peame positiivse tulemuse nimel rohkem kui 100% andma. Meeskond on oma potentsiaali juba näidanud, nüüd on vaja see laupäeval võõral väljakul ka realiseerida.»

Tuleviku väravavaht Karl-Romet Nõmm: «Pärnuga mäng on meile kui finaal. Eelmine ring kodus saadud 5:2 võit tuleb ära unustada ja vastast alahinnata ei tohi. Pärnu on kodus hästi mänginud, ning kui me tahame tagasi Viljandisse positiivse tulemusega tulla, siis peavad kõik andma endast 110%. Usun, et tuleb kõva lahing, ning kindlasti rahuldab mõlemat meeskonda vaid võit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles