Kasvav dopinguskandaal suurendab survet maailma parimale pikamaajooksjale

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Farah (paremal).
Mohamed Farah (paremal). Foto: SCANPIX

Kergejõustikumaailma võib peagi raputada suur dopinguskandaal, kuna BBC eetris linastunud dokumentaalfilmi teatel on üks kuulsamaid jooksutreenereid Alberto Salazar seotud dopinguga. Nimelt olevat ta 2002. aastal dopingut andnud USA pikamaajooksjale Galen Ruppile, kes 2012. aasta Londoni OMil võitis 10 000 m jooksus hõbemedali.

Mõlemad mehed on süüd eitanud, kuid samal ajal on kogu juhtum heitnud halba valgust ka Salazari kuulsaimale hoolealusele Mo Farahile. Nii on hakatud juba sportlast ning ka Suurbritannia Kergejõustikuliitu survestama, et Farah lõpetaks koostöö Salazariga, kirjutab The Telegraph.

Farah on viimastel aastatel olnud 5000 ja 10 000 m jooksudes tiitlivõistlustel suurepärases hoos ning lisaks Londoni OMil võidetud kahele kuldmedalile on tal ette näidata kolm MM-tiitlit ning viis EM-tiitlit.

Suurbritannia alaliidu juhid on BBC dokumentaalfilmi järel pidanud kriisikoosolekuid ja üritanud olukorda klaarida. Loomulikult on nende sooviks säilitada Suurbritannia kergejõustiku praeguse kuulsaima sportlase hea nimi. Väidetavalt on Suurbritannia Kergejõustikuliit valmis lõpetama igasuguse koostöö Salazariga, kuid samas ei ole veel teada, mida arvab olukorrast Farah.

Farah liitus Salazariga grupiga 2011. aastal ning aasta hiljem krooniti ta kahekorseks olümpiavõitjaks. Farah koondisekaaslased Jo Pavey, Jenny Meadows ja Andy Vernon on soovitanud Farahil Salazari grupist lahkuda, kuid seni ei ole sportlane ning tema esindajad antud teemal sõna võtnud.

Farah pidi esialgu andma eile pressikonverentsi, kuid see lükati vähemalt 24 tunni võrra edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles