Videomeenutus 15 aastat tagasi: Ateena AEK ja Müürsepp võitsid Saporta karika

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Müürsepp Eesti koondise särgis.
Martin Müürsepp Eesti koondise särgis. Foto: Toomas Huik

2000. aasta aprillis krooniti Ateena AEK Lausanne’is FIBA Saporta Cupi võitjaks. Finaalis tõi Martin Müürsepp võitjatele 15 punkti ning ta valiti mängu MVP-ks.

Klubikorvpallis pole eestlased peale Müürsepa ja Jaak Lipso sedavõrd olulisi võite saavutanud, seega tasub seda 15 aasta tagust sündmust täna meenutada. Seda enam, et homme on Eesti korvpalli 95. sünnipäev.

Vaata mängu lõppu, kokkuvõtet ning sündmusi samal ajal Thessalonikis SIIT.

Finaalivastane Bologna Kinderi oli väga tugeva koosseisuga ja paaris selge favoriit. AEK võitis 83:76, seejuures 76:74 seisul tegi Müürsepa vise seisuks 78:75 ning sealt Kinder enam üles ei tulnud.

 

AEK kasuks tõi Nikos Chatzis 16, Martin Müürsepp ja Anthony Bowie 15, Michalis Kakiouzis 12 ja Angelos Koronios 11 punkti; Kinderi poolel Predrag Danilovic 18, Alessandro Abbio ja Nikos Economou 16, Saulius Štombergas 13 ja nelja aasta pärast olümpiavõitjaks tulnud Hugo Sconochini 9 p.

 

Müürsepp võttis lisaks 6 lauapalli, andis ühe korvisöödu, tegi kaks pallikaotust ja ühe vaheltlõike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles