Wawrinka purustas Djokovici unistuse ja võitis Prantsusmaa lahtised

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste meesüksikmängu võitjaks krooniti esmakordselt Stanislas Wawrinka, kes alistas enam kui kolm tundi kestnud finaalis 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 maailma esireketi Novak Djokovici.

Mullu Austraalia lahtistel elu esimese Suure slämmi turniiri võitnud ja maailma edetabelis kolmandaks tõusnud 30-aastane Wawrinka on praeguseks langenud üheksandale kohale, kuid Pariisis alistas ta veerandfinaalis kolmes setis kuulsa kaasmaalase Roger Federeri, poolfinaalis neljas setis kodupubliku lemmiku Jo-Wilfried Tsonga ja seejärel finaalis ka Djokovici.

Ühtlasi on šveitslane nüüd ainuke tegevmängija, kes on jõudnud vähemalt kahte Suure slämmi turniiri finaali ega ole seal kordagi kaotanud. Djokovic sai aga käesoleva aastanumbri sees alles kolmanda kaotuse 35 võidu kõrvale. Karjääri jooksul kokku kaheksa Suure slämmi tiitlit võitnud 28-aastane serblane on nüüd Prantsusmaa lahtiste finaalis mänginud kolm korda, ent neljast Suure slämmi turniirist ainsana on see tal jätkuvalt võitmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles