Aigar Leok sai Kreeka MM-etapil teise koha

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: Rauno Kais

Peale viieaastast pausi sõideti Serrese linna ümbruses taas enduro maailmameistrivõistluste etapp. Eestlastest lõid sarnaselt eelmisele etapile kaasa Aigar Leok ja Rannar Uusna. Eelmisel etapil kolmanda koha saanud Leok jätkas Kreekas häid esitusi ja seda mõlemal päeval.

Reedel sõidetud publikukatsel näitas Aigar Leok (TM) E3 klassis viiendat aega. Laupäeva alustas Leok viienda ajaga, kuid järgmisel oli ta juba teine ning kolmandalt katselt tuli esimene kiireim aeg. Päeva ülejäänud katsete kohad olid tal 8., 2., 3., 3., 1., 1., 4., 4. ja 1. ning eestlane sai prantslase Mathias Bellino (Husqvarna) järel teise koha, kusjuures kaotus oli üsna napp – 6,6 sekundit. Leokist jäi omakorda 9,4 sekundi kaugusele reede õhtul 40 trahvisekundit kogunud austraallane Matthew Phillips (KTM).

Tänast päeva alustas Leok Bellino ja Phillipsi järel kolmanda ajaga. Seejärel olid Leoki kohad 5., 3., 4., 2., 2., 5., 2., 1., 3., 5. ja viimaselt katselt tuli päeva teine kiireim aeg. Taas esikoha saanud Bellinole kaotas teiseks tulnud Leok lõpuks 34,3 sekundit, Phillips jäi eestlasest maha omakorda 7,2 sekundit.

MM-liidrina jätkab Bellino, kellel on koos 143 punkti, talle järgnevad Phillips (121 p), Kreekas kuuenda ja 8. koha saanud soomlane Matti Seistola (Sherco) 117 ja neljandana Leok 107 punktiga.

E2 klassis osaleva Rannar Uusna (KTM) ajad olid enda klassis laupäeval 8., 8., 9., 10., 11., 9., 10., 11., 10., 11., 10. ja 11. Pikalt hoidis ta kümnendat kohta, kuid 11. katsel tulnud kukkumine röövis aega ja ta oli päeva lõpuks 11. Esikolmiku moodustasid prantslased Pierre-Alexandre Renet (Husqvarna) ja Antoine Meo (KTM, +12,9 sekundit) ja itaallane Alex Salvini (Honda, +19,4 sek), Uusna jäi võidumehele alla kolme ja poole minutiga.

Täna heitles Uusna terve päev taas igal katsel esikümnes ja noormees oligi lõpuks kümnes, kaotust võitjale Renet'le kogunes 4 minutit ja 17 sekundit. Teiseks sõitis end jälle Meo, kes pingutas küll viimasel katsel ja võitis selle, kuid esikoht jäi siiski 2,3 sekundi kaugusele. Kolmas oli taas Salvini, kes kaotas võitjale poole minutiga.

MM-tabelis on endiselt liider Meo (151 p), teine on Renet (138 p) ja kolmas Salvini (127 p), neljast etapist kolmel osalenud Uusna platseerub 28 punktiga 12. kohal.

Enduro maailmameistrivõistlused jätkuvad 20.-21. juunil Itaalias Rovettas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles