Ksenija Balta teeb Tartus hooaja avastardi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Mihkel Maripuu

100 meetri jooksus on stardis Eesti rekordiomanikud Ksenija Balta ja Marek Niit. Kettaheites saab Eesti publik esmakordselt sel hooajal näha olümpiavõitja Gerd Kanteri võitlust Martin Kupperi ja Märt Israeliga.

Legendaarse odaviskaja Gustav Sule auks peetava Eesti kõige pikema traditsiooniga staadionivõistluse peaalal meeste odaviskes on kohal Pekingi olümpiahõbe lätlane Ainars Kovals (isiklik rekord 86.64), valgevenelane Vladimir Kozlov (82.86), Euroopa meistrivõistluste kuues mees Risto Mätas (83.48), Eesti tänavuse hooaja edetabelijuht Magnus Kirt (79.82), Tanel Laanmäe (81.96) ja mitmed Eesti paremikku pürgijad. Odavise on ka Eesti koondise katsevõistluseks võistkondlikeks Euroopa meistrivõistlusteks.

Meeste kettaheites kohtuvad sel aastal esmakordselt kodupubliku ees olümpiavõitja Gerd Kanter (Eesti rekord 73.38), Eesti edetabelijuht ja maailma edetabeli neljas mees Martin Kupper (66.67) ja tänavu taas tippu pürgiv Märt Israel (66.98).

Kettaheitevõistlus tuleb kõrgetasemeline, sest ringi tulevad ka maailma tänavuse edetabeli kümnes mees Andrius Gudzius (66.11) Leedust, Rootsi esinumber Daniel Stahl (66.89), Soome meister Pyry Niskala (60.71), Ivan Krasnoštšekov (61.14) ja Mihhail Dvornikov (61.28) Venemaalt. Kuulitõukes saavad Eesti paremad rinda pista soomlasest kahekümnemeetrimehe Arttu Kangasega.

Meeste kaugushüppes on kohal kaheksameetrimehed eksootilise Bermuda esindaja Tyrone Smith (8.22) ja lätlane Elvis Misans (8.05). Eesti hetke parima selgitavad Rain Kask, Mihkel Saks ja Hans-Christian Hausenberg. Teivashüppes selgitavad võitja tartlane Veiko Kriisk, Veiko Aunapuu ja Sander Moldau, kel tuleb konkureerida Leonid Kobeleviga Venemaalt (isiklik mark 5.45).

Meeste 100 meetri jooksus teeb oma hooaja avajooksu Eestis Marek Niit, kellele pakuvad konkurentsi Artur Reisbihh Venemaalt, Ilja Siratsjuk Valgevenest ja Eesti kiirjooksuparemik. Meeste 1500 meetri jooksus püüavad Läti koondislastega konkureerides kiiret aega Allar Lamp, Priit Aus ja Jan Õiglane.

Eelmisel aastal samal võistlusel 100 meetri Eesti rekordi 11,35 sekundit püstitanud Ksenija Balta teeb homme Tartus oma avastardi sel hooajal. Naiste teivashüppes on tartlastel võimalus kaasa elada tartlannadele Margit Kalkile ja Getter-Marie Lembergile. Kindel favoriit on kõrge rahvusvahelisest klassist isikliku rekordiga ukrainlanna Hanna Selehh (4.60).

Kõrgushüppes näeb Leedu tulevikulootuse Gintare Nesteckyte (1.87) ja venelanna Jevgenia Kononova (1.92) duelli. Naiste kaugushüppes näitavad end kodupublikule Grit Šadeiko ja Kaia Soosaar, kel tuleb rinda pista lätlanna Aiga Grabustega, kes on tänavu hüpanud juba 6 meetri ja 62 sentimeetri kaugusele. Naiste 1500 meetri jooksus heitlevad võidu nimel tartlanna Jekaterina Patjuk ning leedulannad Aurika Balsyte ja Banga Balnaite.

Võistlused Tartus Tamme staadionil algavad teisipäeval kell 16 kolmikhüppega. Meeste kettaheide algab kell 17.30. Võistluspäeva lõpetavad emotsiooniderohked 4x100 meetri teatejooksud. Pealtvaatajaile on pääs võistlustele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles