Bosnia korvpallikoondis värbab EM-finaalturniiriks Balti liigas säranud ameeriklase

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Renfroe Berliini Alba särgis (paremal).
Alex Renfroe Berliini Alba särgis (paremal). Foto: SCANPIX

Bosnia ja Hertsegoviina annab kodakondsuse korvpalli Euroliigas häid esitusi näidanud ameeriklasest mängujuhile Alex Renfroe'le, et viimane saaks aidata Bosnia koondist septembris peetaval EM-finaalturniiril, kirjutab Bosnia meedia.

29-aastane ja 191 cm pikkune Renfroe alustas profikarjääri Riia VEF-is ja ta valiti hooajal 2009/2010 Balti liiga põhiturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks. Sel hooajal oli ta Euroliigas 16 parema hulka jõudnud Berliini Alba üks põhitegijaid, kogudes 24 mänguga keskmiselt 9,8 punkti, 4,5 lauapalli ja 5,3 resultatiivset söötu.

Vahepealsetel aastatel jõudis ta kuuluda näiteks Krasnojarski Jenissei, Brindisi Eneli, Bambergi Brose Basketsi ja Vitoria Laboral Kutxa nimekirja.

Bosnia peatreener on Duško Ivanovic, kes viimati juhendas Ateena Panathinaikost. EMil kohtutakse Montpelieris mängitavas A-alagrupis Prantsusmaa, Poola, Iisraeli, Venemaa ja Soomega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles