Maailma parima pikamaajooksja treeneri dopinguskandaal võttis uue pöörde

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mo Farah.
Mo Farah. Foto: SCANPIX

Briti kergejõustikuliit alustab viimaste aastate maailma parima pikamaajooksja Mo Farah' osas uurimist, mis peaks välja selgitama, kas kahekordse olümpiavõitja tervisenäitajad viitavad dopingu kasutamisele või mitte. Ajend selleks tuli eelmisel nädalal BBC-s näidatud dokumentaalfilmist, kus Farah' treenerit Alberto Salazari süüdistati oma teisele hoolealusele Galen Ruppile testosterooni süstimises.

Briti kergejõustikuliidu esimees Ed Warner ütles täna BBC Raadio 4 saates, et lisaks võib alaliit katkestada kõik sidemed Salazariga. Et Somaalias sündinud Farah on britt, ent Salazar ja Rupp ameeriklased, siis saab sealne kergejõustikuliit asja uurida vaid Farah kaudu.

«Saame vaadata kõiki andmeid, mis on seotud meie oma atleedi ehk Mo Farah'iga. See tähendab vereandmeid, teavet toidulisandite kohta - kõike seda, mis seostub tema meditsiinilise poolega. Peame kindlaks tegema, et poleks midagi, mida pole seni uuritud või mida me pole näinud,» sõnas Warner. Ta lisas, et loodetavasti saab uurimine läbi nädalate, mitte kuudega.

Eile õhtul loobus Farah osalemast Birmighamis toimunud Teemantliiga etapil, põhjendades seda dopingusüüdistustest tuleneva stressiga, kuigi tema suhtes pole keegi otseseid kahtlusi välja käinud.

Nii Salazar kui Rupp on oma seost dopinguga kategooriliselt eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles