Pohlak: Platini on parim kandidaat FIFA uue juhi kohale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter (vasakul) ja UEFA president Michel Platini
FIFA president Sepp Blatter (vasakul) ja UEFA president Michel Platini Foto: SCANPIX

Portaal Soccernet.ee küsib igal nädalal paar küsimust Eesti Jalgpalli Liidu presidendilt Aivar Pohlakult. Seekord võeti luubi alla FIFAt puudutavad skandaalid ning kogu organisatsiooni tulevik.

Pohlak avaldas arvamust, et Rahvusvahelise Jalgpalliliidu järgmiseks presidendiks sobiks praegune UEFA juht Michel Platini, kes on seni välja pakutud kandidaatidest parim. 17 aastat FIFAt juhtinud Sepp Blatter astus skandaalide valguses tagasi, kuid juhib organisatsiooni kuni järgmise kongressini, mille toimumisaeg pole veel teada.

«Praegu tundub, et vähemalt mingis osas tuleb muuta FIFA põhikirja, et luua tihedam side ja vastutus organisatsiooni ja tema juhtorganite vahel. Samas rõhutan veelkord, et alati ja igal pool saavad lõpuks otsustavaks juhtivatele kohtadele valitud persoonide isiksuslikud omadused: põhimõttekindlus, ülesandekesksus, ausus,» arutles Pohlak. «Oht, et kriis FIFA ümber pöördub kriisiks jalgpallis, on suur ja seetõttu on väga oluline, et uus FIFA juht oleks iga nurga alt aktsepteeritav ja võtaks maha kõikvõimalikud õhus olevad küsimused. Kahtlemata oleks Michel Platini selles tähenduses kõigist väljapakutud kandidaatidest parim.»

Täispikka intervjuud Aivar Pohlakuga saab lugeda SIIT

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles