Tanel Leok saavutas Inglismaal kolmanda koha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Jānis Pastars

Hawkstone Park krossirajal sõideti selle aasta Maxxis Briti motokrossi meistrivõistluste neljas etapp, kus kõrgeid kohti olid nõudlemas eelmise aasta Team Estonia ehk siis Tanel Leok, Gert Krestinov ja Harri Kullas. Kõige paremini läks Leokil, kes sai kolme sõidu kokkuvõttes kolmanda koha.

MX1 klassi kvalifikatsioonis näitas Tanel Leok (Kawasaki) inglase Shaun Simpsoni (KTM) järel teist aega, Gert Krestinovi (Honda) aeg oli paremuselt viies.

Esimeses sõidus tuli Leok avaringilt kuuenda koha kandis, kuid sõidu lõpuks tõusis ta Simpsoni ja prantslase Steven Frossardi (KTM) järel kolmandaks. Krestinov oli peale esimest ringi esikümne lõpus, aga peagi tõusis ta mitu kohta ja oli lõpuks viies. Teine start õnnestus Krestinovil hästi ja ta sõitis kolmandana, kuid siis ta kukkus ja vigastas õlga. Hoolimata sellest ületas ta lõpujoone siiski neljandana.

Leokil seevastu ei õnnestunud start just kõige paremini ja ta oli avaringi lõppedes esitosina lõpus, kuid sitket sõitu näidanud eestlane möödus mitmest konkurendist ja oli kaasmaalase järel viies. Sõidu esikolmiku moodustasid Frossard, Simpson ja Martin Barr (KTM). Päeva viimases sõidus sai Leok hea stardi, kui ta oli kolmas ja sellel kohal ta Simpsoni ja Frossardi järel ka lõpetas. Krestinov sai veelgi parema stardi ja ta sõitis natuke aega teisel kohal, kuid siis möödusid temast nii Frossard, kui Leok. Seejärel hoidis Krestinov oma kohta ja ületas lõpujoone neljandana.

Kolme sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu Simpson (72 p), teine oli Frossard (69 p) ja kolmas Leok (56 p), Krestinovile kuulus 52 punktiga viies koht, eestlaste vahele mahtus veel Barr (54 p).

Meistrivõistlustel jätkab kindla liidrina Simpson (272 p), teisena ja kolmandana jätkavad Leok ja Krestinov, kellel on koos vastavalt 216 ja 200 punkti.

MX2 klassis osalenud Harri Kullas (Suzuki) sai kvalifikatsioonis kirja kümnenda aja. Esimeses sõidus oli ta esimese ringi lõppedes 20-nda koha piirmail ja ta tõusis ka mõned kohad, kuid viiendal ringil tuli tal töölepingu lõpetanud tsikli tõttu pealtvaatajaks jääda. Teine start oli Kullasel sarnane esimesele, kuid seekord tsikkel pidas vastu ja ta oli lõpuks kümnes jäädes üheksandast kohast ainult 0,1 sekundit. Kolmas sõit oli Kullas eriti lühike, kuna stardi ootetsoonis keeldus ta tsikkel käivitumast ja stardipuu taha noormees ei jõudnudki.

Kõik kolm sõitu võitis ülivõimsalt maailmameistrivõistluseid juhtiv hollandlane Jeffrey Herlings (KTM) inglase Max Anstie (Kawasaki) ees, kolmanda koha sai kaks esimest sõitu esiduo järel lõpetanud ja viimases neljanda koha saanud prantslane Steven Lenoir (KTM). Kullas oli teise sõidu 11 punktiga 19.

Meistrivõistluseid juhib Lenoir (224 p), kellest 8 punkti kaugusel on Anstie, kolmandal kohal platseerub Hawkstone Park etapil neljas olnud Ben Watson (KTM, 171 p), Kullas on 94 punktiga üheksas.

Maxxis Briti meistrivõistluste viies etapp sõidetakse kolme nädala pärast Blaxallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles