Pika võistluskeelu saanud Armstrongi abiline nautis Wigginsi rekordipüstitust VIP-baaris

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong ja Johan Bruyneel.
Lance Armstrong ja Johan Bruyneel. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP

Pühapäeval Londonis tunnisõidu maailmarekordi püstitanud sir Bradley Wigginsi etteastele elas teiste seas kaasa skandaalse ratturi Lance Armstrongi lähim abiline Johan Bruyneel.

Kuigi avalikult on rattaüldsus nii Armstrongi kui ka Bruyneeli varasemad tegevused dopinguvallas hukka mõistnud, võetakse viimati nimetatut kõrgemas seltskonnas jätkuvalt kui «oma jopet», vahendab Spordipartner.ee.

Londoni velodroomi VIP-baaris veini ja head seltskonda nautinud Bruyneeliga tegid ühispildi muuseas viiekordne Tour de France'i võitja Miguel Indurain ning UCI eelmine president Pat McQuaid, kes personaalselt rattaajaloo ühe räpasema juhtumiga tegeles.

Seitsme Touri üldvõidu ajal Armstrongi kõrval olnud Bruyneelile määrati laiaulatusliku dopinguafääri eest kümneaastane rattaspordiga tegelemise keeld. Maailmarekordi püstitamisele kaasa elamisega on aga kõik JOKK, sest Bruyneel ei tohi olla otseselt seotud rattasõidu sportliku poolega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles