Video: legendaarne Alesi avas intervjuus Räikköneni tundelise poole

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen ja Jean Alesi.
Kimi Räikkönen ja Jean Alesi. Foto: SCANPIX

Vormelilegend Jean Alesi ülistas Ferrari meeskonna soomlasest pilooti Kimi Räikköneni.

Alesi sõitis vormel-1 sarjas viimati 2001. aastal, mil Räikkönen alles alustas. Nüüd tegi ta soomlasega videointervjuu, kus muu hulgas ütles, et tema meelest on soomlane sarja üks paremaid sõitjaid. «Olen mõelnud, kes on hetkel sarjas parim, minu jaoks oled sina üks parematest,» rääkis Alesi.

Seejärel näitas prantslane Räikkönenile fotosid 2001. aasta Jaapani GPst, mis lõppes nii toona Sauberi meeskonna piloodiks olnud Räikkönenile kui Jordani piloodile Alesile avariiga. «Kõik läks hästi siiani (ja Alesi näitab soomlasele videoklippi, kus nad kokku põrkavad).»

Räikkönen vastab naerdes: «Jaa, kõik läks hästi, kuni sina mulle otsa sõitsid! Sa üritasid minust üle sõita!» Seejärel tunnistas soomlane, et tema sõiduvahendil tekkis tehniline probleem.

Seejärel imiteerib Alesi soomlase nii-öelda tavalist Jäämehelikku olemust, jäädes toolile suu ammuli lamama ja ütleb: «Minu jaoks pole sa mingi Jäämees, oled palju tundelisem kui inimesed teavad.» Räikkönen ütleb seepeale, et tööl ja kodus on ta justkui kaks erinevat inimest.

Samuti rääkis Räikkönen, et praegune vormel-1 sari on reeglimuudatuste tõttu liiga igavaks muutunud ja ta loodab, et midagi võetakse ses osas ette. «Ma ei taha, et keegi saaks viga, aga see võiks olla veidi kiirem ja ohtlikum.»

Veel rääkis soomlane, kuidas on elu isana. «Õnneks magab laps hästi ja ei pea öösiti tihti ärkama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles