Dopinguskandaali sattunud Mo Farahi treener: usun puhtasse sporti ja esitan tõendid oma süütuse kohta

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksutreener Alberto Salazar.
Jooksutreener Alberto Salazar. Foto: SCANPIX

Maailma hetke edukaima pikamaajooksja Mo Farahi treener Alberto Salazar lubas kõik talle esitatud dopingusüüdistused ümber lükata.

BBC dokumentaafilmi «Panorama» andmete ja teistegi süüdistuste põhjal uurib Salazari seotust dopinguga ja keelatud meetodite kasutamisega USA Antidopingu Agentuur (USADA) ja ka Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF). Väidetavalt andis Salazar oma ameeriklasest õpilasele ja Farahi sparringupartnerile Galen Ruppile ja veel mõnele teisele jooksjale keelatud aineid ning aitas dopingukütte petta.

Salazar ütles täna, et kõik süüdistused on välja mõeldud ja ta suudab seda ka tõendada. «Ma esitan kõik faktid nii kiiresti kui võimalik, et Galen ja Mo saaksid taas keskenduda spordile,» sõnas ta The Guardiani vahendusel.

«Olen algusest peale öelnud, et ükski süüdistus ei pea paika ja ma usun puhtasse sporti ning raskesse töösse.»

Rupp võitis Londoni OMil 10 000 meetri jooksus Farahi järel hõbemedali. Salazar ja tema õpilased kuuluvad Nike Oregon Projecti (NOP) nimelisse treeningugruppi, mis baseerub USAs.

Farah otsustas juhtunu tõttu ootamatult loobuda ka pühapäevasest Teemantliiga etapist, sest tundis end «vaimselt ja füüsiliselt kurnatuna» ning lendas tagasi USAsse, et Salazarilt aru pärida. Farahi osas pole ühtegi süüdistust esitatud, ent Suurbritannia alaliit lubanud uurida ka Farahi meditsiinilisi näitajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles