Suusatamise MK-sarja uus hooaeg tuleb eelnevatest täiesti erinev

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdmaasuusatamine.
Murdmaasuusatamine. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Suusaliit FIS kinnitas Varnas toimunud koosolekul tuleva hooaja murdmaasuusatamise MK-sarja. Võrreldes varasemate aastatega on hooaja lõpp hoopis teistsugune.

MK-sarjaga tehakse taas algust Soomes Rukas, kus 27.-29. novembrini on kavas minituur. Seejärel järgnevad etapid Lillehammeris (5.-6. detsember), Davosis (12.-13. detsember) ja Toblachis (19.-20. detsember).

Edasi on kavas juba traditsiooniline Tour de Ski, mis algab sel korral 1. jaanuaril ja lõppeb 10. jaanuaril. Kokku on kavas kaheksa etappi ja võistluspaikadeks on Lenzerheide, Oberstdorf, Toblach ja Val di Fiemme.

Edasi jätkatakse võistlustega Planicas (16.-17. jaanuar), Nove Mestos (23.-24. jaanuar), Drammenis (3. veebruar), Oslos (6.-7. veebruar), Stockholmis (11. veebruar), Falunis (13.-14. veebruar) ja Lahtis (20.-21. veebruar).

Kui tavapäraselt on Oslo, Faluni ja Lahti etapid kavas olnud märtsis, siis tänavu on märtsiks planeeritud Ski Tour Canada. Kanadas ootab suusatajaid kaheksast etapist koosnev tuur, millega tehakse algust 1. märtsil ja võidusõidule pannakse punkt 12. märtsil. Etapid on kavas Gatineaus, Montrealis, Quebecis, Canmore’is ja Lake Louise’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles