Mis saab Eesti korvpalliliigast? Maksuamet esitas klubidele rahanõude

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TYCO Rapla - Rakvere Tarvas
TYCO Rapla - Rakvere Tarvas Foto: Tairo Lutter

Eesti pallimängude meistriliigad võivad järgmisel hooajal jääda väga õhukeseks, kuna Maksu- ja Tolliamet on esitanud või esitamas ettekirjutusi paljudele spordiklubidele – põhjuseks ikka vana tuttav stipendiumite maksmine. Juhul kui klubid peavad loovutama riigile nõutud summad, satub nende tegevuse jätkumine küsimärgi alla.   

Paar päeva tagasi saabus maksuameti ettekirjutus TTÜ Spordiklubile ja Rapla Korvpallikoolile, millega nõutakse tagantjärele, lõppenud hooaja stipendiumite maksmise pealt tulumaksu. Postimehele teadaolevalt on sarnane uurimine pooleli ka Pärnu Korvpalliklubi kohta, kuid eilse seisuga polnud ettekirjutus veel nendeni jõudnud. Juba varem oli teada, et maksuametiga seotud kohtuotsuse ootuses ripub kirves ka Kalev/Cramo pea kohal.

Maksu- ja Tolliameti kontrolliosakonna juhataja asetäitja Kaido Lemandik põhjendas, et möödunud aastal selgitati spordiklubidele täpselt, mida saab nimetada stipendiumiks ja mida palgaks. «Sel hooajal ootasime klubidelt olulist muutust. Osa hakkaski deklareerima varasemast suuremat palgamaksmist, kuid teine osa püüdis balansseerida lubatu ja keelatu piiril, makstes vähe palka ja palju stippi või ei muutnud üldse midagi. Sellised klubid sattusid meie kontrollimise alla,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles