Ats Purje: Turu on minu jaoks õnnelik koht

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ats Purje.
Ats Purje. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondis võitis Turus peetud sõprusmängus kindlalt 2:0 Soomet ning mõlemad eestlaste väravad kanti Ats Purje nimele, kes omal ajal kaks hooaega Turu Interi ridadesse kuulus.

Purje alustas mängu veidi üllatuslikult tipuründes, kuid juba poole tunni järel oli selge, et peatreeneri otsus oli õige. «Mulle tuli ründes mängimine üllatusena,» tunnistas mängija ise. Esimese värava lõi Purje kiirest vasturünnakust ning oma osa jäi ka Soome väravavahi hingele, kuna lasi palli enda keha alt läbi. Teise värava lõi Purje Artur Pika heast tsenderdusest peaga.

«Teine värav meeldis mulle veidi rohkem, kuna mängisin end hästi löögile ning ka sööt oli hea. Esimene oli rohkem selline väravaküti värav, kus mul oli õnne,» muljetas päevakangelane. «Minu jaoks on Turu õnnelik paik. Kunagi tulin siin meistriks ja võitsin karika, nüüd lõin kaks väravat,» jätkas ta.

Purje pidi muuseas Soome meediale selgitama, miks ta üldse sealsest kõrgliigast lahkuda otsustas ning tagasi kodumaale Nõmme Kaljusse siirdus. «Isiklikud põhjused. Tahtsin lapse Eesti kooli panna,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles