FIFA endist asepresidenti kahtlustatakse uskumatuna tunduvas pettuses

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Warner (vasakul).
Jack Warner (vasakul). Foto: SCANPIX

Endist Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA asepresidenti Jack Warnerit kahtlustatakse lisaks altkäemaksude võtmisele veel tõsisemates rikkumistes.

BBC teatel on asutud uurima Warneri tegutsemist seoses 2010. aastal Haiti maavärina järel toimunud annetuste kogumisega.

Warner annetas toona õnnetuste ohvritele 100 000 USA dollarit isiklikku raha ning kogus FIFA ja Korea Jalgpalli Liidu käest veel 750 000 dollarit ohvrite tarbeks. Viimane summa on aga süüdistuste kohaselt jäädavalt kadunud ja abivajajateni see summa ei jõudnud.

Warnerit on süüdistatud seoses altkäemaksude võtmisega, mis viisid 2010. aasta jalgpalli MMi Lõuna-Aafrika Vabariiki. Trinidad ja Tobagolt pärit Warnerit ähvardab USAle välja andmine. Eelmisel kolmapäeval lubas ta kodumaises televisioonis, et ta toob päevavalgele hulgaliselt FIFA räpaseid saladusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles