Üksinda võitlev korvpalliliit otsib tippspordi kaitseks lahendusi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalliliidu president Jüri Ratas.
Korvpalliliidu president Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Korvpalliliidu president Jüri Ratas tunneb, et tema juhitav alaliit on jäänud spordiklubide kaitsmisel üksinda. Nii napi jõuga pole aga reaalne leida maksu- ja tolliameti rünnaku alla sattunud spordimeestele tõsiseltvõetavat ja toimivat lahendust. Postimees kirjutas eile, et maksuameti nõuded sportlasi stipendiumite ja teatud erisoodustustega toetavate klubide vastu on jõudnud uude vooru: nüüd on need juba reaalsed rahalised nõuded.

Riigikogu asespiikrina riigi tippjuhtimises osalev Ratas tunnistab, et asjade selline käik teeb ta üsna murelikuks. Vaja oleks tuge Eesti Olümpiakomiteelt, teistelt spordialaliitudelt ja poliitikutelt. Kuigi ettekirjutus, millega maksuamet nõuab sportlaste stipendiumite maksmise pealt tulumaksu, tabas viimati TTÜ spordiklubi kaudu ka võrkpalli, pole selle spordiala reformierakondlasest minister Hanno Pevkur probleemi lahendamisse oma panust andnud.

«Ma ei liialda, kui ütlen, et olen sellel teemal Pevkuriga kümme korda rääkinud, kuid me pole kuhugi jõudnud,» nentis Ratas. «Spordiklubisid aitavat eelnõu, pole suutnud keegi välja töötada – selleks peaks olema laiem poliitiline soov.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles